Gå til hoved-indhold
08 marts. 2017

Fantastiske Mette Rønne på Skovlyst i Sæby

 • 1 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 2 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 3 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 4 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 5 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 6 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 7 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 8 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 9 af 10
  FOTO: Lars Dittmer
 • 10 af 10
  Se flere fotos under artiklen. Foto: Lars Dittmer
Af: Torben Rasmussen

Er der noget, som kan få os nordjyder op af stolen, så er det et godt tilbud. Hvis så tilbuddet oveni købet inkluderer god mad og ditto underholdning, stiller vi os gerne i kø. 

Akkurat sådan et tilbud kunne man indkassere på Sæby-scenens spillested Skovlyst, som dannede rammen om en smagfuld buffet, der efterfølgende blev fulgt op af teaterstykket "Den komiske tragedie", der blev fremført af den 40-årige skuespiller Mette Rønne.

For den sparsomme betaling af 149 kroner kunne man denne aften få tilfredsstillet to basale behov, som vi mennesker har, nemlig det at blive mæt og det at blive underholdt.

Mette Rønne, som for de fleste tv-, film- og teaterelskere er rimelig ukendt, er eneste medvirkende i stykket, men det gør bestemt ikke noget. På trods af sin spinkle skikkelse fylder hun rollen og scenen ud med en passion for sit håndværk, som gør, at vi, som er samlet i denne lille intime teatersal, kommer helt ind i maskinrummet og får den fulde fornemmelse af mimikken og de glæder og smerter, som går igennem de personer, der bliver fremstillet, og som man får den fulde oplevelse af, når publikum er så tæt på aktøren.

Her er der ingen sikkerhedsnet for den, som står på scenen, da alt bliver fanget af de vågne øjne, som er så tæt på, og som opfanger selv den mindste fejl. Der var bare ingen fejl. Hvor man i større stykker på de store scener har flere at støtte sig til og læne sig opad, hvis en replik smutter, er Mette Rønne ensom og forladt på scenen, kun overladt til at stole på at talentet holder, og at stykket er så stort og stærkt, at det kan bære hele vejen. Det kunne det.

Mette Rønne veksler konstant mellem to roller. De ene med humor og glimt i øjet, den anden med mørkt sind og melankoli. Det i sig selv er en kraftpræstation, og det er nok derfor at stykket i udgangspunktet er skrevet til en mand. Det er første gang, at stykket bliver fremført af en kvinde, hvilket absolut virkede rigtigt og på sin plads. Læg dertil, at alle rekvisitter er imaginære på nær en pude, en kost og et nodestativ, hvilket stiller umådeligt store krav til skuespilleren i sin evne til at få os til at forestille.

Mange vil nok tænke, at man da vist skulle have været der for, at det kan give nogen mening, og ja, det er lige præcis der, vi skal hen.

Mette Rønne burde opleves i denne glansrolle som Sæby-Scenen i samarbejde med Kulturmarkt i Aarhus havde fået stablet på benene. Til alle dem, som ikke fik sig hevet op af sofaen denne råkolde onsdag aften, skal det nævnes, at der allerede 27. april er professionel underholdning på Skovlyst i Sæby.

Se det fulde program på www.saebyscenen.dk.

Aftenens forestilling giver vi 5 ud af 6 teatermasker.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...