Gå til hoved-indhold
19. juni 2024 - kl. 10.06

Gæster strømmede til Ellinggård - der var ikke kaffe og kage nok

 • 1 af 4
  Knud Erik Jørgensen fra danmarks KUTURARV orienterer om planerne med Ellinggård. Foto: Ellinggårds Venner
 • 2 af 4
  Parade med Tordenskiolds Soldater. Foto: Ellinggårds Venner
 • 3 af 4
  Besøgende køber Ellinggårds Folkeaktier. Foto: Ellinggårds Venner
 • 4 af 4
  Tordenskiolds Soldater skyder salut. Foto: Ellinggårds Venner
Af: Michael Frederiksen

Der var flot besøg på Ellinggård i søndags i anledning af, at danmarks KULTURARV har erhvervet den gamle herregård, som kan dateres helt tilbage til 1400-tallet.

Selveste Tordenskiold gjorde ophold på Ellinggård af flere omgange, når han lagde til i Fladstrand i 1700-tallet. I søndags var Tordenskiold også repræsenteret på Ellinggård, idet Tordenskiolds Soldater Fladstrand var på besøg. De gav en flot opvisning for alle de fremmødte gæster med deres marchmusik og salutskydning.

Styregruppe fra Ellinggårds Venner og bestyrelsesmedlemmer fra danmarks KULTURARV var værter. Formålet var at give de fremmødte en orientering om det forestående projekt med at redde Ellinggård fra yderligere forfald og gøre den fantastiske gamle gård til et lokalt kulturelt samlingssted.

Bygningen var åben, og de fremmødte havde mulighed for at komme indenfor, ligesom man kunne få et indtryk af den store parklignende have. Havens græs var blevet klippet med hjælp fra en lokal entreprenør og en frivillig.

Knud Erik Jørgensen fra danmarks Kulturarv bød velkommen, og Mogens Damm fra Ellinggårds Venner fortalte om det videre forløb i projektet.

Styregruppen havde med hjælp af deres ledsagere sørget for, at der var kaffe og kage til gæsterne, men det store fremmøde gjorde, at der ikke var til alle.

De fremmødte havde også mulighed for at købe en Ellinggård Folkeaktie, og det var der stor interesse for. Med en sådan Folkeaktie støtter man økonomisk det fremtidige arbejde med at redde Ellinggård.

Senere i denne måned vil styregruppen udarbejde en plan for de første opgaver på stedet, således at de cirka 40 medlemmer af Ellinggårds Venner kan deltage i de forstående arbejdsopgaver. Opgaver, som indledningsvis handler mest om grundig oprydning og afblænding af vinduerne.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...