Gå til hoved-indhold
Sponsoreret indhold
30. marts 2022 - kl. 11.03

Giv din virksomhed et balanceret indeklima

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: SPONSORERET INDHOLD

Når både sol og frost rammer, så er det ikke kun udenfor, at det kan mærkes. Vejr - og særligt sollys - har en stor indflydelse på indeklimaet på de fleste kontorer og arbejdspladser.

Artiklen er sponsoreret af Dansk Klima Center

Det anbefales, at temperaturen på et kontor er mellem 18 og 25 grader. Det kan være svært at opnå uden hjælp, og derfor kan det være værd at overveje at få installeret et klimaanlæg.

Et klimaanlæg giver dig kontrollen over indeklimaet
Et klimaanlæg er et alternativ til ventilation, der er mere dyrt og omstændigt at få installeret, og ofte dækker over et større areal. Klimaanlæg kan placeres i hvert rum, hvor der er behov og styres separat eller centralt. Det vil med professionel hjælp blive dimensioneret og tilpasset behovet og mulighederne i det bestemte rum.

Et klimaanlæg giver ligeledes både mulighed for at opvarme og nedkøle et rum. Det betyder også at det er dem, der befinder sig i rummet, der ultimativt styrer, hvad temperaturen skal være. Det giver god fleksibilitet og mulighed for løbende justering efter individuelle behov.

Vigtigst at alt, så betyder det, at der altid vil være en passende og behagelig temperatur, når der arbejdes. Det giver færre gener for medarbejderne og en langt bedre arbejdsdag, da det bliver nemmere at koncentrere sig. Det er også bedre for sundheden generelt, og et godt indeklima kan nedbringe sygdom på arbejdspladsen.

Frisk luft er også en relevant faktor
Et klimaanlæg tager ikke automatisk frisk luft ind i rummet. Dette kræver, at man påbygger et friskluftsindtag. Det er derfor vigtigt, at man I virksomheden sørger for at lufte ud engang imellem på gammeldags manér.

Åbn derfor vinduer og døre mindst 10 minutter om dagen - hvis du kan skabe gennemtræk er det særligt godt. Så bliver kontoret fyldt med frisk luft, og det bliver nemmere at arbejde.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...