Gå til hoved-indhold
04. januar 2013 - kl. 04.01

Istølt Frederikshavn samler igen verdenseliten

  • 1 af 2
    FOTO: Helle Hornshøj
  • 2 af 2
    Der ventes igen fuldt hus i Iscenter Nord, når Istølt Frederikshavn afvikles den første lørdag i februar. Foto: Helle Hornshøj
Af: Kanal Frederikshavn

Istølt Frederikshavn samler lørdag 2. februar igen verdenseliten. Den fjerde udgave af Istølt Frederikshavn bliver med den stærkeste opstilling nogensinde. 

- Der er en stor oplevelse i vente til islandshestefolket og til alle andre, som blot vil have en fantastisk aften, lover Jan Michael Madsen, en af initiativtagerne.

Én af rytterne, som har meldt sin ankomst, er ingen mindre end den seksdobbelte verdensmester i tølt, Johan R. Skulason, og det rejser spørgsmålet: Kan Skulason tage titlen i Frederikshavn igen ? Det vil vise sig den første lørdag i februar.

Omkring halvdelen af det succesrige norske landshold kommer. Her kan nævnes Thomas Larsen, Hanne Smidesang og ikke mindst den dobbelte verdenmester i T2 Tina Kalmo. Men de kommer i hård konkurense med nogle af de bedste danske equipager, blandt andre Trine Risvang, Julie Christansen, Rasmus Møller Jensen og Janette Holst – alle ryttere i den danske topelite.

Arrangørerne forventer, at alle billetter bliver solgt i forsalg, og derfor opfordres man til at købe sin billet nu, hvis man vil se istølt i verdensklasse i Frederikshavn.

Nordjylland er det sted i Danmark, hvor antallet af islandske heste er klart størst. Det vil sige, at mange mennesker i regionen har den islandske hest som en del af deres livsstil.

- Livsstilen, som knytter sig til sport og fritid med islandske heste, er et bosætnings-incitament i regionens landdistrikt. Koncentrationen af islandske heste i Skandinavien er nemlig størst netop i Nordjylland. Desuden forventer vi, at begivenheden igen kaster en del overnatninger af sig og anden tilknyttet omsætning i kommunen, fordi publikum til denne begivenhed kommer fra det meste af hele Danmark, Tyskland, Finland, Norge og Sverige, fortæller Jan Michael Madsen.

Han understreger, at det er ikke en selvfølge, at istølt igen er på vej til Frederikshavn.

- Det skal på vegne af bestyrelsen i foreningen bag arrangementet fremhæves, at vi har et fantastisk samarbejde med både den professionelle stab i Iscenter Nord og de frivillige hjælpere fra Frederikshavn Ishockey Klub og Frederikshavn Skøjteforening. De går alle ind i afholdelsen af dette arrangement med et helt fantastisk engagement og gør alt, hvad de kan for at medvirke til at sikre en topafvikling til publikums og deltagernes store glæde – og til resten af Frederikshavns ære. Uden denne indsats ville det ikke være muligt. Og så har vi i år oveni også fået lavet en god samarbejdsaftale med White Hawks, Elite Nord A/S, hvilket blandt andet betyder øget servicetilbud til publikum med med for eksempel en eksklusiv luksusmadkurv, som bestilles på forhånd og er klar til de mange, som kommer langvejs fra, fortæller Jan Michael Madsen.

Istølt Frederikshavn arrangeres af en forening med samme navn og finansieres ved billetsalget, suppleret af et mindre felt af private sponsorer.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...