Gå til hoved-indhold
16. november 2023 - kl. 20.11

Karsten Dybvad bliver ny formand for Frederikshavn Havns bestyrelse

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Karsten Dybvad, økonom, tidligere departementschef i statsministeriet og tidligere bestyrelsesformand i Danske Bank, bliver ny formand for Frederikshavn Havn.

Efter en grundig proces indstilles nu fire nye eksterne medlemmer af havnens bestyrelse. De tre navne meddeles her. Det fjerde offentliggøres i forbindelse med udgivelse af byrådets dagsorden.

Bestyrelsen skal bestå af syv medlemmer.

Der har været arbejdet med sammensætning og udvælgelse af en ny bestyrelse med møder og kompetenceafdækning blandt de mange topkvalificerede navne, der har været i spil til posterne i bestyrelsen.

- Der har været 35 navne i spil, som alle kunne træde ind og løse de opgaver, der er i en bestyrelse for en kommunal selvstyrehavn. Vi har været privilegerede at have et så stort og kompetent felt til rådighed, men det har også gjort det svært, siger John Lamp Henriksen, 2. viceborgmester og medlem af havnens bestyrelse.

Følgende indstilles til byrådets godkendelse som fremtidig bestyrelse for Frederikshavn Havn:

Karsten Dybvad, økonom, tidligere departementschef i statsministeriet, tidligere bestyrelsesformand i Danske Bank, adm. direktør i Dansk Industri, tidligere departementschef i Finansministeriet og Trafikministeriet.

Pia Ankerstjerne, ingeniør, direktør på MARTEC - Maritime and Polytechnic University College.

Poul Knudsgaard, ingeniør, tidligere direktør på MAN Energy Solutions i Frederikshavn.

Fjerede medlem: Navnet offentliggøres sidst i næste uge i forbindelse med byrådets dagsorden. Vedkommende mangler at afklare noget praktisk.

Karsten Dybvad har oplyst, at han er villig til at påtage sig opgaven som formand, når bestyrelsen efter udpegningen i byrådet, skal konstituere sig.

Frederikshavn Havns nuværende bestyrelse glæder sig til at blive fuldtallig igen og fortsætte udviklingen af Frederikshavn Havn til gavn for borgere, erhvervslivet, virksomhederne, byen og ikke mindst det maritime Danmark.

Indstillingen behandles i byrådet onsdag 29. november 2023.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...