Gå til hoved-indhold
19 maj. 2011

Kronprinsparret indvier Skagen nye kulturhus

  • 1 af 2
    FOTO: TV2Nord
  • 2 af 2
    Kongeskibet Dannebrog lægger til ved Gl. Pier kl. 10.00. Herefter venter der kronprins Frederik og kronprinsse Mary en begivenhedsrig dag i Skagen.
Af: Kanal Frederikshavn

Kronprinsparret indvier Kappelborg, Skagens nye kulturhus og besøger både offentlige institutioner og private virksomheder, når de 22. august kommer på officielt besøg i Skagen.

Frederikshavn Kommune har nu fået hoffets godkendelse af programmet for kronprinsparrets besøg mandag 22. august. Kronprinsparret indleder sit sommertogt i Skagen, hvor kongeskibet Dannebrog lægger til ved Gl. Pier kl. 10.00.

- Vi har sammensat et varieret program for kronprinsparret, så de får et alsidigt indtryk af Skagen som bosætningssted, spændende kultur- og driftig erhvervsby, udtaler borgmester Lars Møller, der på dagen vil følge kronpris Frederik, mens viceborgmester Peter E. Nielsen og kommunaldirektør Jane Wiis følger kronprinsesse Mary.
- Vi er naturligvis meget glade for, at kronprinsparret har takket ja til at forestå den officielle indvielse af vores nye og flotte kulturhus. Entreprenører, håndværkere og gartnere har alle indvilget i, at Kappelborg står klar til 22. august, og fra kommunens side vil vi gøre denne dag til en festdag på Kappelborg. Vi håber og tror, at mange skagboere og folk udefra vil være med, så Kappelborg vil komme til at syde af liv og godt humør, siger Lars Møller.

Kronprinsparret vil efter ankomsten på Gl. Pier køre i karet til Kappelborg. Her vil parret indvie Kappelborg og så langt pladsen rækker inviteres borgere og besøgende indenfor i den gamle skolegård, hvor indvielsen foretages.

Også Skagen Museum får besøg af kronprinsparret, og efter frokosten på Brøndums Hotel vil kronprins Frederik og kronprinsesse Mary have hvert sit program, indtil de igen mødes i den gamle kongevilla, Klitgården.

Kronprins Frederik besøger Fiskernes Fiskeindustri, Karstensens Skibsværft og Skagen Bryghus. Kronprinsesse Mary besøger den nye lav-energi institution på Cronborgvej, der huser vuggestuen "Regnbuen" og børnehaven "Pilekrattet". Ligesom kronprinsessen besøger Skagen Gigt- og Rygcenter samt Elektromarine A/S. Herefter mødes parret igen på refugiet, hvor Frederikshavn Kommunes officielle program afsluttes.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...