Gå til hoved-indhold
14. april 2024 - kl. 01.04

Operakoncert i Frederikshavn Kirke

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Søndag 14. april kl. 15.00 er der operakoncert i Frederikshavn Kirke. Det er fri entre til koncerten.

Charlotte Hjørringgaard Larsen og Marianne Mailund Heuer har været bedste kolleger siden studietiden på Nordjysk Musikkonservatorium og kan nok bedst betegnes som en slags musikalske søstre. Som rigtige sopraner kan de ikke lade være med at konkurrere indbyrdes i at synge højest, hurtigst og smukkest, men det er selvfølgelig kun for sjov - i hvert fald det meste af tiden.

Begge er født og opvokset i Nordjylland, og de er både efterspurgte solister og professionelle korsangere. Marianne Mailund Heuer er bl.a. ansat i Danmarks Radios KoncertKor i København, som synger med DR Symfoniorkesteret. Charlotte Hjørringgaard Larsen vendte sidste år hjem til Danmark efter et længere ophold i Wien, hvor hun har arbejdet som sanger i bl.a. domkirken Stephansdom.

- Som akkompagnatør er vi heldige at kunne præsentere pianisten Natasha Kutsko Jensen. Hun er uddannet som pianist fra Nordjysk Musikkonservatorium. Hun har et alsidigt virke som solist, kammermusiker i ensembler, og heldigvis spiller hun også gerne sammen med sangere. Natasha er en fremragende akkompagnatør, ikke mindst indenfor operagenren, så vores to sopransøstre er i de bedste hænder, siger organist Claus Bach Nielsen.

Søstre er også Dorabella og Fiordiligi i W. A. Mozarts gale og geniale opera “Cosí fan tutte”, som der opføres uddrag af. Første gang operaen skulle opføres, havde Adriana Ferrarese del Bene en hovedrolle. Mozart kunne ikke udstå del Bene, men han vidste, at hun altid lænede sit hoved bagover, når hun sang høje toner, og fremover, når hun sang lave toner. Han komponerede derfor hendes linjer, så det meget hurtigt skiftede fra høj til lav tone igen og igen, så hun kunne stå og rokke sit hoved frem og tilbage som en høne.

- Til koncerten finder vi ud af, om både Charlotte og Marianne kan stå nogenlunde roligt med hovedet, når melodierne springer rundt omkring i duetterne, siger Claus Bach Nielsen.

Publikum kan dog også nyde sødmefulde klange i hits som Blomsterduetten fra Délibes’ opera Lakmé, og et par skønne operettehilsner fra Charlottes tid i Wien.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...