Gå til hoved-indhold
07. september 2017 - kl. 00.09

Psykolog-Centret holder igen Vinterhøjskole

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Psykolog-Centret ligger i gågaden, men der er indgang fra bagsiden, ved Restaurant Essens.
Af: Kanal Frederikshavn

Psykolog-Centret i Frederikshavn indbyder alle interesserede til Vinterhøjskole i efteråret, hvor psykolog Carsten B. Thomsen og chefpsykolog Bjørn Danielsen tager et spændende psykologisk emne op hver tirsdag aften gennem ni uger.

Det er tredje år i træk, at Psykolog-Centret arrangerer aftenundervisning i eget regi. Ved sidste års aftenundervisning var tilslutningen så stor, at deltagerne måtte fordeles ud på tre hold.

- Vores eget undervisningslokale er vældig hyggeligt, synes vi selv, men vi har kun kapacitet til 20-25 deltagere ad gangen. Derfor gælder det om at komme først til mølle, siger Bjørn Danielsen.

Han stod for aftenundervisningen sidste år. I år er det i samarbejde med psykolog Carsten B. Thomsen, og sammen har de to psykologer ni spændende emner på programmet.

- Vi hygger os altid gevaldigt sammen med deltagerne ved alle vores kurser. Vi lægger meget op til engagement og spørgelyst, og stemningen har altid været meget præget af humor, hjertelighed og åbenhed, og hvor ingen behøves at holde sig tilbage med spørgsmål og bemærkninger. Vi holder med andre ord rigtig meget af at få god dialog med vores deltagere, og vi glæder os meget til årets Vinterhøjskole, siger Carsten B. Thomsen.

- Når vi udbyder kurser, sigter vi altid mod at formidle nogle konkrete værktøjer, som vi alle vil kunne bruge i hverdagen, forklarer Bjørn Danielsen.

Formålet med Psykolog-Centrets kurser er først og fremmest, at deltagerne vil kunne blive inspireret til, hvordan man kan klare nogle af livets udfordringer selv, eller hvordan man kan hjælpe andre med deres problemstillinger, sådan at man netop ikke får brug for psykologhjælp. Psykolog-Centret gør det dermed ikke for at få flere kunder i butikken – snarere tværtimod. Psykolog-Centret har eksisteret i 11 år og har gennem årene oplevet en støt vækst.

- Vi er en travl klinik, hvor vi i dag er seks psykologer, og vi har afdelinger i Frederikshavn, Sindal og på Læsø, oplyser Bjørn Danielsen.

Ved efterårets Vinterhøjskole gælder det emner som stress, vredeshåndtering, kommunikation og konflikthåndtering, mobning og chikane, samt tab, sorg og krise. På den første aften er der et nærmere kig på psykologernes hjælpeværktøjer, som alle vil kunne bruge i deres dagligdag også. Senere sættes der fokus på kvinder, der overtænker alt for meget.

- Det kan vi mænd vist også godt have lidt tendens til en gang imellem, så måske kan vi også lære lidt den aften, siger Bjørn Danielsen.

Vinterhøjskolen begynder 26. september. Prisen er 150 kroner pr. gang eller 900 kroner for alle ni tirsdage.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...