Gå til hoved-indhold
22. januar 2023 - kl. 00.01

Ravnshøj er arnestedet for tekster om teknik

  • 1 af 2
    FOTO: Privat
  • 2 af 2
    Det er helt bevidst, at Susan Murphy Lamprecht driver sin enkeltmandsvirksomhed, Murphy Technical Text, uden ansatte.
Af: Kanal Frederikshavn

I et træhus i Ravnshøj bor og arbejder en af Danmarks mest specialiserede sprogkyndige. Med tastaturet som nærmeste og eneste kollega kan Susan Murphy Lamprecht arbejde, hvorfra hun vil. Og hun har valgt Ravnshøj, fordi hun og hendes mand værdsætter den nordjyske mentalitet og naturen.

En stille tilværelse, hvor grundighed og detaljer er i fokus. For Susan er ikke bare oversætter og korrekturlæser. Hun er specialist og arbejder kun med tekniske tekster. Enten oversætter hun fra engelsk til dansk, eller også korrekturlæser hun danske tekster om teknik. Og med 20 års sprogarbejde på CV'et ved hun, hvad hun laver.

Susan Murphy Lamprecht oversætter primært teknisk dokumentation indenfor industri og landbrug, manualer til maskiner og teknisk udstyr.

Vejen til denne niche var næsten planlagt fra starten. Med en britisk mor voksede Susan op som tosproget. Interessen for det tekniske fik hun fra sin far, der altid har interessereret sig for biler, tog, skibe og fly.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at jeg skulle lave andet. Jeg holder af at have roen til at koncentrere mig og få alle detaljer til at stå perfekt i teksten. Mange i den tekniske branche arbejder efter samme struktur som mig, og det sikrer det gode samarbejde. Og når jeg arbejder så specialiseret, kan jeg vedligeholde mine sproglige kompetencer og følge 100 procent med, når detaljerne udvikler sig, siger hun.

Det er helt bevidst, at Susan Murphy Lamprecht driver sin enkeltmandsvirksomhed, Murphy Technical Text, uden ansatte. For det gør, at hun kan tilbyde en fleksibilitet, hun ikke kunne forvente af ansatte.

- Fundamentet i mit firma er tilfredse kunder. Derfor er jeg altid meget grundig med at afstemme forventning, før jeg tager nye kunder ind. Og eftersom mit firma bygger på faste kunder, kan jeg konkludere, at jeg har gjort det rigtige, mener Susan Murphy Lamprecht.

På kundelisten er blandt andet Bragi & Odin Agency, Windchallenge, Contexto Translation, INGCO International, Body Bike Produktion A/S og Wyma Solutions.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...