Gå til hoved-indhold
31. oktober 2023 - kl. 00.10

Skagen Festival vil styrke og udvide organisationen

  • 1 af 2
    - Vi har brug for hjælp og opbakning for at videreføre Skagen Festival. Det kunne være, at der lokalt sidder dygtige mennesker, vi ikke kender, udtaler bestyrelsesformand Jesper Hegaard, Skagen Festival.
  • 2 af 2
    - Vi kan bruge alle typer frivillige til alle typer opgaver. Vi vil rigtigt gerne have endnu flere unge og yngre ind i organisationen, siger bestyrelsesformand Jesper Hegaard, Skagen Festival.
Af: Michael Frederiksen

Skagen Festival er lige nu igennem en udviklingsproces, hvor man styrker hele organisationen samt bestyrelsen. Målet er at samle folk med stærke faglige kompetencer og tiltrække endnu flere frivillige til fremtidens festival. Samtidig rækker festivalen ud til byens borgere med et håb om, at lokale kandidater har lyst til at tage en tørn i bestyrelsen. 

- Det er ingen hemmelighed, at Skagen Festival kigger ind i en langt mere kompleks måde at drive festival på end tidligere. Tiderne har ændret sig, kravene er anderledes og i mange tilfælde større end tidligere, ligesom arbejdsbyrden er steget. Derfor går vi nu målrettet efter at tiltrække endnu flere frivillige. Vi skal have arbejdsbyrden fordelt på flere skuldre og dermed sikre en endnu bedre kvalitet i løsningen af de mange forskellige opgaver, fortæller bestyrelsesformand Jesper Hegaard fra Skagen Festival.

Derfor rækker han nu ud til borgerne i Skagen i håb om, at endnu flere vil involvere sig i udviklingen af fremtidens Skagen Festival.

- Vi har brug for hjælp og opbakning for at videreføre Skagen Festival. Det kunne være, at der lokalt sidder dygtige mennesker, vi ikke kender - og mennesker, der ikke kender Skagen Festivals organisation, men gerne vil indtræde i bestyrelsesarbejdet. Det er dem, vi rækker ud til nu både i forhold til at tage del i bestyrelsesarbejdet, men også områdeledere eller helt almindeligt frivillige, påpeger Jesper Hegaard.

Han og bestyrelsen har hen over det seneste år arbejdet med at udvikle organisationen.

- Det betyder blandt andet, at vi fremadrettet kommer til at uddelegere væsentlige flere opgaver end tidligere. Vi kommer til at sprede ansvarsområderne på flere frivillige blandt andet i håbet om, at vi kan tiltrække yngre, der har en række kompetencer, der gør, at de faktisk kan gå direkte ind og tage lederskab for et område eller opgaver, påpeger Jesper Hegaard.

Men har man ikke tid eller lyst til at sidde med et ansvarsområde, er man stadig i høj kurs.

- Vi kan bruge alle typer frivillige til alle typer opgaver. Vi vil rigtigt gerne have endnu flere unge og yngre ind i organisationen, siger Jesper Hegaard.

Herudover arbejder bestyrelsen intenst på at finde en række nye og egnede kandidater, der kan bidrage med faglighed, netværk og lignende til at tage det overordnede ansvar i bestyrelsen.

- Vi leder i retning af stærke profiler indenfor blandt andet økonomi, organisationsudvikling indenfor kultur, lokale netværk, strategisk udvikling, indenfor virksomhedsdrift da vi jo er en momspligtig virksomhed. Det vigtigste er, at man har noget at bidrage med ved bordet. Noget, der kan være med til at drive Skagen Festival fremad, påpeger Jesper Hegaard.

Han opfordrer interesserede kandidater til at henvende sig direkte til ham for en nærmere drøftelse.

- Jeg forventer ikke, at vi har hele udviklingen af organisationen og den nye bestyrelse på plads inden den kommende generalforsamling. Det tager tid. Men vi skal meget gerne være på plads med det hele indenfor godt et års tid, siger Jesper Hegaard.

Næste års Skagen Festival finder sted 4.-7. juli 2024, og man forventer at offentliggøre de første musiknavne i den kommende uge. Billetsalget begynder på søndag 3. december kl. 10.00.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...