Gå til hoved-indhold
04. august 2022 - kl. 00.08

Skagen Salmon vil udvide markant på Buttervej

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: Kanal Frederikshavn

Den unge virksomhed Skagen Salmon på Buttervej i Skagen har vokseværk og ønsker allerede efter et par år at udvide produktionen. Sagen behandles politisk på mandag i Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Skagen Salmon påbegyndte i 2020 etableringen af Skagen Salmon, som er et fiskeopdrætsanlæg indrettet til produktion af færdige laks. Anlægget ligger på Buttervej 49 i Skagen.

Produktionen er under etablering og fase 1 med et byggeri på i alt 6.307 kvadratmeter blev afsluttet i september 2021, og i oktober 2021 blev fase 2 med etableringen af yderligere 17.313 produktionsbygninger påbegyndt. Dette byggeri forventes at stå færdigt i første halvår af 2023 sammen med et kommende slagteri.

Skagen Salmon ønsker imidlertid indenfor cirka et år at påbegynde projekteringen af fase 3, som vil være en

udvidelse af produktionsomfanget på det netop tilkøbte areal vest for Buttervej 49. På dette 36.700 kvadratmeter store areal gælder en lokalplan, der beskriver et område til  pelsdyrproduktion. Idet denne lokalplan ikke rummer mulighed for fiskeopdræt, ønsker Skagen Salmon, at der vedtages én samlet ny lokalplan for både Skagen Salmons nuværende areal og de tilkøbte arealer.

Fase 3 indebærer en produktionsudvidelse på cirka 18.000 kvadratmeter, et areal til parkering og et areal til nedsivning af regnvand fra bygninger. Hallerne bliver 8,5 meter høje og udsyres med solceller.

Skagen Salmon mener, at fase 3 vil styrke Frederikshavn Kommunes grønne profil, da anlægget er baseret på unik vandrensning, vindenergi, solceller.

Center for Teknik og Miljø indstiller, at lokalplanen igangsættes.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...