Gå til hoved-indhold
25 januar. 2024

Skagen Sejlklub får lidt længere snor på Håndværkervej

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Skagen Sejlklub får lov til at benytte sin vinteropbevaringsplads på Håndværkervej 1 til udgangen af 2028. Herefter er klubben nødt til at finde et andet sted. Det er dog slut med at låne grunden gratis.

Det besluttede Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune i går. Der var lagt op til, at sejlklubben skulle forlade de tre haller og den 1764 kvadratmeter store grund 1. oktober 2025, når den nuværende lejeaftale udløber.

Politikerne giver dog Skagen Sejlklub lidt længere snor.

- Vi er enige om, at sejlklubben får fem år fra nu, og at de skal betale en leje, som svarer til, hvad andre foreninger giver for den slags. Så har de tid til at finde en anden løsning, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Frederikshavn Kommune ønsker at udbyde grunden til salg, fordi der er efterspørgsmål på erhvervsjord i Skagen, og kommunen kan i øjeblikket ikke imødekomme denne efterspørgsel.

Aftalen mellem Skagen Sejlklub og Skagen Kommune blev indgået i 1989. Klubben låner området på Håndværkervej kvit og frit. Det vil Økonomiudvalget ikke længere acceptere. Politikerne kræver, at klubben i årene frem til og med 2028 betaler en rimelig leje, ellers udløber aftalen 1. oktober 2025.

 

Skagen Sejlklub benytter arealet til vinteropbevaring og langtidsopbevaring af både samt til parkering af bådvogne og trailere. På grunden er der opført tre private bådhaller, som ligeledes benyttes til vinteropbevaring og vedligeholdelsesarbejde af bådene. I perioder har der været opført telthaller på grunden – også til bådopbevaring og vedligeholdelsesarbejde.

Antallet af klubmedlemmer, som bruger arealet, varierer fra år til år. Bådejere vælger sommetider at lade deres båd ligge i vinteren over, og andre år tager de den på land.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...