Søren Frederiksen hyldet - 25-års jubilæum som floorballtræner

• 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Blackhawks' kvinder vandt lørdag eftermiddag med 5-1 over lokalrivalerne fra AaB Floorball. Inden kampen blev holdets cheftræner, Søren Frederiksen, hyldet for sit 25-års trænerjubilæum.

Til lørdagens dameligakamp i Abildgårdhallen stillede AaB Floorball op med et noget decimeret hold mod de forsvarende danske mestre. Og da Blackhawks-pigerne viste lidt træthed ovenpå en uges fysisk anstrengende kampe, blev kampen ikke den store oplevelse.

AaB-holdet havde lagt en decideret defensiv og kompakt forsvarstaktik med enkelte – men skarpe modangreb – til følge. Første periode endte uden scoringer. AaB indledte anden periode med at bringe sig foran 1-0 på periodens første angreb. Dette blev dog omgående blev udlignet af hjemmeholdet. Efterhånden fik Blackhawks nedbrudt AaB’s forsvarsbastioner, og kampen endte med en forholdsvis sikker sejr på 5-1 til hjemmeholdet.

Næste store opgave for en del af de lokale piger er damernes VM, som spilles i Singapore i den kommende tid. Ikke mindre end otte af Blackshawks-pigerne – samt landstræner Søren Frederiksen – får denne oplevelse med, når landsholdet onsdag sætter kurs mod Singapore.

Inden lørdagens ligakamp var der lige en mærkedag, der blev fejret. En meget overrasket Blackhawks-træner Søren Frederiksen blev kaldt frem og hyldet for sit 25-års jubilæum som træner. Første gang i 1998, da FC Outlaws blev stiftet, og Søren Frederiksen tiltrådte som dametræner. Det er blevet til mange trænerjobs gennem tiden til i dag, hvor han er succesrig dameligatræner og landstræner for det danske kvinde A-landshold.

Søren Frederiksen blev hyldet i en tale af sin nuværende assistenttræner Tina Jensen, som dengang var spiller på dameholdet. Flere af de piger, han var træner for i FC Outlaws, var mødt op og sammen med det nuværende hold samt et stort publikum blev Søren Frederiksen behørigt hyldet med langvarige klapsalver.

Blackhawks' herreligahold spillede lørdag i Aarhus mod bundholdet ÅFK. Kampen endte 21-2 til Blackhawks. Strandby Tornados tabte 3-13 til AaB Floorball.