Gå til hoved-indhold
25. marts 2023 - kl. 10.03

Statsminister blander sig i debat om 'Krudten' i Elling

  • 1 af 2
    FOTO: Thomas Gaardsmand/Hans Christian Lauritzen, TV2 Nord
  • 2 af 2
    Mette Frederiksen: - Der er en bred erkendelse i Europa om, at vi bliver nødt til at få kapaciteten i vejret. Foto: Thomas Gaardsmand/Hans Christian Lauritzen, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen bekræfter, at der lige nu foregår drøftelser om, hvorvidt man kan reetablere produktionen i den nedlagte ammunitionsfabrik "Krudten" ved Elling.

- Der er en bred erkendelse i Europa om, at vi bliver nødt til at få kapaciteten i vejret. Der skal simpelthen produceres mere ammunition og flere våben, og det skal gå hurtigere, siger Mette Frederiksen til DR.

EU-lande bliver nødt til at poste mange flere penge i deres ammunitionsfabrikker og udvide produktionen rundt om på kontinentet, hvis de skal blive ved med at kunne sende ammunition til de ukrainske styrker, som de har gjort i det seneste års tid.


Det er meldingen fra EU’s stats- og regeringschefer, som nu vil se på, hvordan de kan styrke den europæiske forsvarsindustri og skrue op for deres ammunitionsproduktion.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen sagde i aftes, at Europa-Kommissionen lige nu arbejder på et udspil, der skal kunne sikre mere ammunitionsproduktion i Europa, skriver DR.

Mette Frederiksen understreger, at der ikke er "en én-til-én-sammenhæng mellem det, Ursula von der Leyen siger, og hvad der så sker i Frederikshavn."

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har tidligere udtalt, at han vil sætte sig "i spidsen for at undersøge, om private selskaber kan være interesseret i at etablere produktion" i Elling.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...