Gå til hoved-indhold
112
26. februar 2024 - kl. 14.02

Tidligere byrådskandidat idømt ubetinget fængselsstraf

  • 1 af 1
    Ifølge anklageskriftet var den 76-årige mand tiltalt for at have spurgt ind til pigens sexliv, mens han også skulle have ført sin hånd ned over hendes bagdel. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

En 76-årig erhvervsmand og tidligere byrådskandidat i Frederikshavn Kommune blev mandag eftermiddag ved Retten i Hjørring idømt tre måneders betinget fængsel og en måneds ubetinget fængsel.

Han var tiltalt for flere gange i 2021 at have krænket en ung piges blufærdighed på den ejendom i Frederikshavn Kommune, som han sammen med sin hustru udlejer til en lokal rideskole.

Den 76-årige mand nægter alle forhold og tager sig nu betænkningstid med hensyn til at modtage dommen.

Ifølge TV2 Nords oplysninger drejer det sig om episoder, der er sket i løbet af et halvt år, hvor kvinden kom på den rideskole, hvor manden står for at vedligeholde stalden.

Ifølge anklageskriftet var manden tiltalt for at have spurgt ind til pigens sexliv, mens han også skulle have ført sin hånd ned over hendes bagdel. 

Derudover har han spurgt den unge pige, om han skulle købe en dildo til hende. 

Udover blufærdighedskrænkelse var den tidligere byrådskandidat også tiltalt for at være i besiddelse af 4694 børnepornografiske billeder.

Det er ikke første gang, at den ældre mand var i retten for blufærdighedskrænkelse. Tilbage i 2021 blev han idømt samfundstjeneste for i en række tilfælde at have krænket kvinders blufærdighed. Krænkelserne fandt sted på samme rideskole, hvor manden fortsat står for vedligehold.

Han blev i 2021 kendt skyldig i blandt andet at have holdt fast i en kvindes hoved med begge hænder og kysset hende på munden og sagt, "så let slipper du ikke", da kvinden forsøgte at dreje hovedet væk. I samme sag blev han dømt skyldig i blufærdighedskrænkelse, da han over for samme kvinde havde spurgt, om de skulle op i halmen og have sex. Det viser udskrift fra retsbogen, som TV2 Nord har fået aktindsigt i.

Den nu 76-årige blev efter dommen i 2021 ikke idømt opholdsforbud, da retten mente, at der ikke var grund til at antage, at der ville være fare for, at han ville begå en ny lovovertrædelse af lignende karakter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...