Gå til hoved-indhold
26. januar 2013 - kl. 02.01

Udstilling af store malerier i kantinen på rådhuset

 • 1 af 4
  FOTO: Ulla Severinsen
 • 2 af 4
  FOTO: Ulla Severinsen
 • 3 af 4
  FOTO: Ulla Severinsen
 • 4 af 4
  Ulla Severinsens motiver er abstrakte og baseret på kompositioner af former og farver.
Af: Kanal Frederikshavn

Ulla Severinsen fra Strandby udstiller i øjeblikket på rådhuset i kantinen, hvor det hovedsagelig er store malerier, der er egnet til udsmykning i virksomheder og private hjem.

- Min interesse for at male begyndte for ca. 20 år siden, hvor jeg polstrede en sofa om og ønskede efterfølgende et maleri eller et litografi, som passede ind i interiøret. Dette lykkedes ikke, og jeg besluttede således, at jeg selv kunne male et billede, der passede til hjemmet, fortæller Ulla Severinsen.

I opstart fasen brugte hun vægmaling på karton, hvilket gjorde det billigt. Da resultatet blev rimeligt i forhold til det ønskede, blev det starten på Ulla Severinsens interesse for at male, hvilket hun absolut ikke vil undvære den dag i dag.

- I mit arbejde som billedkunstner har jeg fra vægmaling/karton til lærred/acrylmaling forskelllige teknikker og egne erfaringer skabt min egen stil. Jeg skaber ikke resultater, men gennem processen skabes resultatet. Det er min motivation, engagement og spændingen for det færdige produkt – at gå fra indtryk til udtryk – der er en del af resultatet, siger hun.

Det udtryk, hun forsøger at skabe, er ønsket om at udforske farvernes sammenspil, ligesom hun gennem sine billeder formidler glæden til andre, når hun slipper fantasien løs i sit eget univers.

- Mine billeder er alle akryl på lærred, hvor motiverne er abstrakte og baseret på kompositioner af former og farver. Jeg starter et billede med valg af en bestemt farveholdning, hvor jeg tager udgangspunkt i det bagvedliggende rolige, men også på engang det kaotiske. Billederne skal udstråle livsglæde, der omsættes i et klart og harmonisk farvevalg. Jeg ønsker at give beskueren en sanselig glæde og oplevelse af farvekombinationer, hvilket jeg selv har i skabelsen af billederne, siger Ulla Severinsen.

Størrelserne på malerierne er 90x120 til 100x150 cm og kan ses på denne hjemmeside.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...