Gå til hoved-indhold
25. januar 2024 - kl. 00.01

Udvidelse af vej mellem Ålbæk og Skagen trækker ud: EU tøver med svar

  • 1 af 1
    I området ved Skagen finder man en række naturtyper, som er særligt beskyttelsesværdige. Foto: Vejdirektoratet
Af: Michael Frederiksen

Vejdirektoratet har nu i snart 18 måneder ventet forgæves på et svar fra EU, så de kan komme i gang med udvidelsen af vejen mellem Ålbæk og Skagen.

- Transportministeriet kan oplyse, at der fortsat ikke er en udtalelse fra EU-Kommissionen vedrørende vejudvidelsen fra Ålbæk til Skagen, skriver presserådgiver Nanna Tagø til Kanal Frederikshavn.

Hun tilføjer, at Transportministeriet nu har rykket EU-Kommissionen for en udtalelse.

Vejdirektoratet har fået til opgave at opgradere de to resterende strækninger på rute 40 mellem Ålbæk og Skagen til en 2+1 vej. En del af denne vejstrækning ligger i et Natura 2000-område med særligt beskyttede naturtyper. Det betyder, at anlægsarbejdet først kan gå i gang, når der er indhentet en positiv udtalelse fra EU-Kommissionen i Bruxelles.

Planen var, at anlægsarbejdet skulle været gået i gang i løbet af 2022.

Det er første gang, at Vejdirektoratet er stødt på disse særlige beskyttede naturtyper i anlægsprojekter og derfor også første gang, at der skal indhentes en udtalelse fra EU.

Ansøgningen til EU blev sendt i begyndelsen af august i 2022 På baggrund af erfaringer fra EU-Kommissionens behandling i lignende sager forventede Vejdirektoratet, at sagsbehandlingstiden vil være 12 til 18 måneder. Næsten 18 måneder er nu gået, men intet er sket.

Først når Vejdirektoratet kender det endelige grundlag og betingelser for projektets udførelse, går styrelsen for alvor i gang med at projektere og anlægge vejprojektet.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...