Gå til hoved-indhold
15. maj 2024 - kl. 11.05

Uenighed i Socialdemokratiet forhindrer nedrivning af øjebæ i Thorshøj

  • 1 af 1
    - Vi kan ikke have sådan en øjebæ midt i Thorshøj. Vi risikerer også, at bygningen falder sammen. Det er jo livsfarligt. Kommune betyder fællesskab, og jeg mener altså, at vi skal stå sammen og hjælpe Thorshøj, som jo er en meget aktiv by, siger Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget. Foto: Jesper Christiansen, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Formand Peter E. Nielsen (S), Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, blev stemt ned af sine partifæller, da udvalget behandlede en sag om nedrivning af Hjørringvej 246 i Thorshøj.

Ejendommen betegnes som en herreløs ejendom, da den er ejet af konkursboet efter Trehøje Ejendoms Invest ApS. 

Der er politisk enighed i udvalget om at nedlægge forbud mod beboelse og ophold i bygningen, altså at ejendommen kondemneres. Men her stopper enigheden.

Peter E. Nielsen og Gitte Kiilerich (S) stemte ja til, at kommunen arbejder videre med en nedrivningsproces med henblik på at købe ejendommen. Det kræver, at konkursboet genåbnes, og at ejendommen begæres på tvangsauktion. Udgifterne til dette vil være mellem 20.000 og 30.000 kroner til advokatbistand.

- Vi kan ikke have sådan en øjebæ midt i Thorshøj. Vi risikerer også, at bygningen falder sammen. Det er jo livsfarligt. Kommune betyder fællesskab, og jeg mener altså, at vi skal stå sammen og hjælpe Thorshøj, som jo er en meget aktiv by, siger Peter E. Nielsen.

Peter E. Nielsen og Gitte Kiilerich fulgte administrationens indstilling, mens John Karlsson (A), Tina Kruckow (A), Martin Tøttrup Kelkelund (A), Peter Sørensen (UP) og Erik Kyed Trolle (UP) stemte nej til nedrivningsprocessen.

Peter E. Nielsen lægger ikke skjul, at han har det skidt med at blive stemt ned.

- Det handler om, at vi skal hjælpe Thorshøj. Denne centralt beliggende øjebæ trækker hele byen ned. De udgifter, der følger med, er småpenge i det store spil, mener Peter E. Nielsen.

Køb af ejendommen på tvangsauktion og nedrivning vil kunne finansieres af nedrivningspuljen med statslig refusion med undtagelse af udgiften til advokatsalæret.

Frederikshavn Kommune har allerede fået tilsagn fra Thorshøj Borgerforening om, at den vil stå for vedligeholdelse af grunden, hvis kommunen sørger for, at ejendommen nedrives.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...