Ungt stjernefrø forlader DF og melder sig ind i NB
I valgkampen til kommunalvalget imponerende unge Marlene Sørensen fra Dansk Folkeparti. Nu har hun forladt partiet og meldt sig ind i Nye Borgerlige.
Selvom Dansk Folkeparti i januar fik ny formand, da Morten Messerschmidt vandt formandsvalget, er der ikke kommet ro på. Så sent som i går valgte fire medlemmer fra Dansk Folkeparti i Rebild at melde sig ud efter den uro, der var, da Kristian Thulesen Dahl ikke dukkede op til valgfest på Christiansborg.
Nu har Marlene Sørensen fra Dansk Folkeparti i Frederikshavn meldt sig ud af partiet og ind i Nye Borgerlige. Det er dog af politiske årsager.
- Mest af alt er det nok, fordi jeg har rykket mig politisk. Det startede måske allerede under Kristian (Thulesen Dahl, red.), at når DF kom ud med nogle ting, så var det lidt nogle underlige vinkler, man skulle argumentere for.
- Og så er Facebooks algoritme så dejlig, at den viser ting, man er enig med. Så det passede med, at jeg fik DF’s opslag og derefter Nye Borgerliges. Så jeg har måske haft det undervejs, at jeg har prøvet at sige, om man ikke kan gøre det anderledes, når man skal ud med politikken, siger hun til Kanal Frederikshavn.
Seneste eksempel på det, der gør, at Marlene Sørensen har skiftet til Nye Borgerlige, findes med afsæt i krigen i Ukraine.
- Det er afgifter på benzin efter krigen. Det var noget af det første, Nye Borgerlige hev fat i, altså at skatter og afgifterne skal sænkes. Det er først nu, at Messerschmidt kommer ind i kampen og siger, at afgifterne skal sænkes.
Marlene Sørensen meldte sig officielt ud af Dansk Folkeparti 1. april. To måneder inden, at Morten Messerschmidt langede ud efter Kristian Thulesen Dahl for ikke at møde op til valgfesten 1. juni, så det er ikke det, der har fået Marlene Sørensen til at skifte.
Men hun lægger ikke skjul på, at det er rart ikke længere har skulle forholde sig til det fnidder, der foregår.
- Jeg er lettet over, at man ikke længere skal stå til ansvar for det fnidder, der er på Borgen, for det er noget, man hører fra, når man er ude. Det er jo det, folk synes, der er trælst. Det har derfor været svært at komme ud med politik, fordi det har handlet om noget andet. Det er ærgerligt.
Kernepolitiske værdier på højrefløjen
Lars Oldager, der var medlem af byrådet fra 2020 til 2021, blev valgt som DF’er, men da han skulle afløse Kasper Lau i byrådet var han skiftet til Socialdemokratiet.
Marlene Sørensen er dog ikke i tvivl. Hun ligger til højre for Dansk Folkeparti.
- Mine kernepolitiske værdier ligger på højrefløjen. Jeg synes, det er vigtigt med et retssamfund, og jeg er meget EU-kritisk. Det samme gælder med indvandring. Jeg synes, det er vigtigt, vi sætter krav til dem, der kommer herop.
Under valgkampen havde Marlene Sørensen tre mærkesager. "Hjælp til unge uden uddannelse", "Værdig ældrepleje" og "Naturen som et fristed". Er det ikke til venstre for Dansk Folkeparti.
- Det kommer an på, hvordan man ser det. Jeg kan ikke se, at det skulle være noget, der ikke også fungerer med Nye Borgerlige. De vil jo også gerne sikre en værdig ældrepleje. Det stemmer helt overens. Når jeg siger, at naturen skal være et fristed, er det jo ikke noget, der behøves at have kæmpe omkostninger. Frivillighed kan også godt blive brugt. Så det kan godt være, at naturen ikke er en kæmpe mærkesag i Nye Borgerlige, men vi vil stadig gerne naturen.
Beholder sit mandat
På trods af partiskiftet til Nye Borgerlige beholder Marlene Sørensen sit mandat som 1. suppleant til byrådet. Så hvis Thomas Hjort, der sidder i byrådet for DF, trækker sig, er det stadig Marlene Sørensen, der overtager pladsen.
Det er altid noget, der møder kritik fra borgere og folk, der har stemt. Med argumentet om, at - i dette tilfælde - har stemt på en fra DF og ikke Nye Borgerlige. Marlene Sørensen beholder dog sin plads, og det skyldes, at de to partier var i valgforbund sammen til kommunalvalget.
- Vores mandat i DF er bundet op på vores valgforbund, og det kommer sig af, at vi har fået stemmer fra Nye Borgerlige af. Det vil sige, at DF ikke har trukket deres eget mandat, og hvis Thomas (Hjort, red.) skulle stoppe, så bliver det lidt et dele-mandat, hvis man kan sige det sådan, siger hun.