Gå til hoved-indhold
01. februar 2024 - kl. 11.02

Vækst & Vilje: MARTEC vinder Erhvervsprisen

  • 1 af 2
    Direktør Pia Ankerstjerne, MARTEC, og formand Karl-Erik Slynge, Frederikshavn Erhvervsråd. Foto: Michael Madsen
  • 2 af 2
    Der var glæde i MARTEC-lejren efter prisoverrækkelsen. Foto: Michael Madsen
Af: Michael Frederiksen

Trods faldende ungdomsårgange formår MARTEC at vækste og tiltrække nye uddannelser og studerende til kommunen. Derfor belønnes skolen med erhvervspris.

Et højt fagligt niveau og attraktive uddannelsesmuligheder er to af de stærkeste kort, som MARTEC har på hånden i kampen om de unges opmærksomhed.

Trumfkortene er så gode, at skolen på 10 år næsten har fordoblet antallet af fuldtidsstuderende, og det er en af grundene til, at MARTEC er udråbt som vinder af Vækst og Vilje Erhvervsprisen, der blev uddelt for 19. gang torsdag formiddag i Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Prisen blev overrakt af formand for Frederikshavn Erhvervsråd, Karl Erik Slynge, til direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne.

- Relevante uddannelser for unge i vores område er afgørende for udviklingen i hele kommunen. MARTEC formår i en svær tid både at investere i en totalrenovering af skolen og udvidelse af deres faciliteter, samtidigt med, at antallet af fuldtidsstuderende er vokset fra 460 for 10 år siden til 800 i dag. At de også kan tiltrække studerende fra hele landet, gør bare deres resultater endnu mere imponerende, og derfor har MARTEC fortjent at vinde, siger Karl Erik Slynge.

- MARTEC skal fremhæves for at være en uddannelsesinstitution, der er på forkant med udviklingen og formår at skabe de bedste rammer for unge, der vil tage en uddannelse inden for det maritime. MARTEC formår at bidrage positivt til det maritime erhverv i Frederikshavn Kommune gennem de mange unge, de uddanner hvert år. Skolen tiltrækker unge fra hele landet, og på trods af faldende ungdomsårgange opnår MARTEC en flot udvikling i antal studerende og årsværk, det skal hædres, lyder det i begrundelsen fra Frederikshavn Erhvervsråd.

Vinderen af Vækst og Vilje Erhvervsprisen får rosende ord med fra borgmesteren i Frederikshavn Kommune.

- Som kommune kan vi være stolte af, at vi har den eneste uddannelsesinstitution i Danmark, der tilbyder maritime uddannelser til samtlige funktioner ombord på et skib. Og at det nu er lykkedes at starte skibsingeniøruddannelsen op fortjener ros, lyder det fra borgmester Birgit Stenbak Hansen.

Det er en glad direktør for MARTEC, der nu kan stille statuetten lavet af Christian Svendsen, op på skolen.

- MARTEC er inde i fantastisk udvikling, og vi er både stolte og taknemmelige for prisen. Vi kan kun lykkes, fordi der er et godt samarbejde mellem os, kommunen og det lokale erhvervsliv. Det, at de har interesse i os, det giver os en masse energi, som vi kan bruge, når vi skal udvikle MARTEC og gå nye veje, siger en glad Pia Ankerstjerne efter overrækkelsen.

Det er 19. gang, at prisen tildeles en virksomhed, virksomhedsleder, forretning, forretningsdrivende, organisation eller enkeltperson, som har ydet en ekstraordinær indsats i forbindelse med erhvervsudvikling her i Frederikshavn Kommune.

Den prisvindende virksomhed eller leder har med gode lederegenskaber, initiativ og faglig dygtighed har skabt økonomisk vækst, vækst i kompetenceniveauet og/eller vækst i beskæftigelsen og har derigennem bidraget til en erhvervsøkonomisk drivkraft i Frederikshavn Kommune.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...