Gå til hoved-indhold
13. december 2023 - kl. 12.12

Vær med til at fejre vintersolhverv med fakkeloptog i Gybels Plantage i Sæby

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Lyset begynder snart at vende tilbage. Derfor fejrer Frederikshavn Kommune vintersolhvervet med fakkeloptog i Sæby, og alle er velkomne.

Fredag 22. december kl. 17.00-19.00 kan du komme med til fejring af vintersolhverv. Fejringen foregår i Gybels Plantage i Sæby i et fakkeloptog fra parkeringspladsen ved Sæby Varmeværk på hjørnet af Energivej og Kjeldgaardsvej.

Naturvejleder Bo Storm fører an på gåturen, og borgmester Birgit S. Hansen deltager også. Gåturen ender ved søen, hvor deltagerne kan nyde lidt varmt at drikke, synge fællessang og se bålet blive tændt på søen.

Fakler kan købes på parkeringspladsen til 20 kroner, og de varme drikke er gratis.

Der er ingen tilmelding til arrangementet, så mød blot op. Gåturen er arrangeret i samarbejde med Hjerteforeningen i Sæby.

Fejringen af vintersolhvervet foregår i år i Sæby for at markere byens 500 års købstadsjubilæum, der begynder i 2024.

Frederikshavn Kommune startede traditionen med fakkeloptog ved vintersolhverv i 2018, og den er den kommune, som har størst udsving i antallet af lyse timer på et år.

Det skyldes, at Frederikshavn Kommune er Danmarks nordligste kommune, og derfor er der flest mørke timer om vinteren og flest lyse timer om sommeren. Hvis man sammenligner Skagen og Gedser, er der en forskel på dagslængden på omkring 45 minutter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...