Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.01.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Misbrugsekspert holder foredrag i Frederikshavn

Henrik Rindom har siden 1986 haft misbrugsbehandling som sit særlige interesseområde, det være sig medicin, alkohol, heroin, hash, kokain og de nye syntetiske stoffer.
SIND Frederikshavn arrangerer foredrag med Henrik Rindom tirsdag 12. marts klokken 19:30 i Spar Nord Lounge i Arena Nord i Frederikshavn.

 

- Vores første arrangement i 2019 er et spændende og oplysende foredrag med speciallæge og misbrugsekspert Henrik Rindom, oplyser Niels Chr. Jensen fra SIND Frederikshavn.

Temaet for foredraget er psykisk sĂĄrbare unge og misbrug.

Henrik Rindom er speciallæge i psykiatri og leder af Stofrådgivningen i København, som er et behandlingstilbud for unge med misbrug.

Han har siden 1986 haft misbrugsbehandling som sit særlige interesseområde, det være sig medicin, alkohol, heroin, hash, kokain og de nye syntetiske stoffer. Specielt har han i de senere år arbejdet med behandling af unge misbrugere helt ned til 13 års alderen. Endelig er han forfatter til bogen "Rusmidlernes Biologi" som er udgivet af Sundhedsstyrelsen.

Henrik Rindom vil denne aften beskæftige sig med, hvorfor psykisk sårbare unge bruger rusmidler, når rusmidler kan forværre de psykotiske symptomer?¨

Når unge mennesker oplever, at de bliver endnu mere sløve og passive på antipsykotisk medicin, kan de blive meget fortvivlede over ikke at kunne leve op til deres egne og omgivelsernes krav til for eksempel job, uddannelse og karriere. De oplever, at de bliver mere passive og initiativløse, end de er i forvejen. Det betyder, at en del psykiske syge har fundet ud af, at hvis de vil ophæve den sløvende virkning af neuroleptika, kan de altid tage lidt rusmiddel.

Skizofreni er en meget svær lidelse, både for de ramte og deres pårørende. Det kræver viden at støtte mennesker med skizofreni og et sidemisbrug.

- Kom og få mere viden og flere redskaber til både at være pårørende og have et liv selv. Der bliver mulighed for at stille spørgmål og få gode råd fra Henrik Rindom samt få en snak med repræsentanter fra SIND Frederikshavn, siger Niels Chr. Jensen.

Billetter til foredraget koster 50 kroner og kan købes via billetten.dk eller på Turistkontoret.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close