Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.07.2019 | Af: Michael Frederiksen

Morten og Hanne vinder EM-guld i beach handball

Morten og Hanne Frandsen Holmen med EM-trofæet efter finalesejren over Ungarn.
Morten Frandsen Holmen - sportslig leder i FfI Håndbold - kan nu skrive europamester på sit cv. Han er cheftræner for det danske kvindelandshold i beach handball, som søndag eftermiddag strøg til tops ved EM i Stare Jablonki i Polen.

 

- Jeg er så stolt af hele holdet og teamet bag holdet, som har knoklet som vanvittigt for, at pigerne har været klar til alle kampe, skriver Morten Frandsen Holmen på Facebook.

Hans kone, Hanne Frandsen Holmen, var i mange år Europas bedste målvogter i sandet. Hun har stoppet sin aktive karriere, men er i dag træner for landsholdets målvogtere.

Med i truppen var også Anna Lillesø, som til daglig spiller på Vendsyssel Håndbolds 1. divisionshold.

De danske herrer vandt ligeledes guld ved EM i Polen. Det er første gang nogensinde, at landsholdene vinder en guldmedalje ved et mesterskab, og første gang at herrerne står i en finale. Fire gange tidligere har damerne været i enten en EM- eller VM-finale, men er hver gang snublet på målstregen.

Damerne lagde ud i sandet, hvor modstanderen var Ungarn. Starten på kampen blev meget tæt, men til sidst trak danskerne fra og vandt halvlegen sikkert 18-12.

Ungarerne var bedst i anden halvleg, men mod slutningen af anden halvleg kom danskerne foran. Med få sekunder igen udlignede ungarerne, og der var derfor dømt drama i de sidste sekunder. Danmark havde brugt deres time out, men en 1-points scoring af Ann Cecilie Møller i næstsidste sekund til stillingen 23-22 sikrede den danske sejr og jublen kunne bryde ud.

Herrerne besejrede Norge i finalen.

Begge præstationer er en kæmpe triumf for dansk beach handball, der ikke har vundet medaljer siden damernes sølvmedalje og herrernes bronzemedalje ved EM på hjemmebane i 2013. Landsholdene blev nedlagt efter VM i 2014, men genopstod tre år senere.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close