WH klart bedst - vinder den første bronzekamp

WH-spillerne takker de godt 100 medrejsende fans for opbakningen.
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

2749 hockeyfans i Bentax Isarena var fredag aften vidner til, at Frederikshavn White Hawks tog et stort skridt mod klubbens femte bronzemedalje på seks år.

White Hawks besejrede Aalborg Pirates med 3-1 i den første af to bronzekampe. Der er returkamp lørdag kl. 17.00 i Nordjyske Bank Arena. Bedømt ud af fredagens kamp er der ingen tvivl om, at White Hawks vinder bronze. De var farligere og viste større vilje end lokalrivalerne.

WH-cheftræner Jari Pasanen har igennem hele sæsonen rokeret flittigt i kæderne, og sæsonens sidste udekamp var ingen undtagelse. Førstekæden bestod i aften af Dale Mitchell, Evan Jasper og Alexander Bumagin, og denne trio nærmeste legede med hjemmeholdet i første periode, som White Hawks klart dominerede.

Allerede efter lidt over to minutter sendte Thomas Søndergaard første advarsel, da han ramte stolpen, og efter fire minutter lykkedes det at komme foran. Faceoff i Aalborgs zone, som gæsterne vandt. Pucken endte hos Cam Spiro, der scorede sit 27. mål i 50 kampe i denne sæson ved at vippe pucken op i nettaget.

Kort efter kom høgene i overtal, og spillet blev sat fint op. Dale Mitchell, Alexander Bumagin og Mathias Mølgaard var alle nærgående, men uden at det lykkedes at passere Ronan Quemener.

Det gjorde det heller ikke, da Dale Mitchell mod slutningen af første periode havde en friløber. Evan Jasper forsøgte at komme til returen, men det kostede en udvisning.

1-0 efter første periode til White Hawks, var bedst, virkede mere opsatte og pressede piraterne i bund flere gange.

Første halvdel af anden periode blev til gengæld domineret af Aalborg Pirates. Pucken dansede flere gange tæt inde omkring Tadeas Galansky i WH-målet, og godt midtvejs faldt udligningen fortjent. En fejlpasning mellem Thomas Søndergaard og Dale Mitchell gav hjemmeholdet en kontrachance, hvor Thomas Spelling fintede et skud og i stedet afleverede til Jeppe Jul Korsgaard, som stod fri ved modsatte stolpe og let scorede.

Det mål vækkede gæsterne, som kom stærkt tilbage i resten af anden periode. Cam Spiro var på pletten igen, da han kørte pucken op hele vejen fra egen zone. Mange forventede en afdeling modsat til Christopher Frederiksen, men den 27-årige amerikaner tog chancen selv og sendte pucken højt ind ved modsatte stolpe. Stærkt af Spiro.

To minutter før periodens afslutning øgede Dale Mitchell til 3-1. Han var fri tæt foran mål og udnyttede effektivt Jeppe Holmbergs aflevering. 3-1 til White Hawks. Inden dette mål havde Christoffer Åkesson en god mulighed for at score sit første mål for høgene, men Aalborg-målmanden reddede med benskinnen. Det gjorde Galansky også i den anden ende, da Thomas Spelling forsøgte sig.

Anden periode sluttede dramatisk. Tadeas Galansky fik en stav op på halsen af Julian Jakobsen og faldt om i feltet. Dommer Grumsen tog fløjten i munden, men lod spillet fortsætte. Galansky rejste sig og reddede - uden stav - Aalborg-spillerens afslutning tæt foran mål. WH-keeperen var tosset.

Skudstatistikken indkerede et lille overtag til hjemmeholdet, men de godt 100 WH-supportere var vidner til en kamp, hvor Frederikshavn åbenlyst havde de største chancer. Den tendens fortsatte i tredje periode.

Christopher Frederiksen havde en god mulighed efter fint forarbejde af Cam Spiro og William Boysen, og midtvejs forsøgte Mads Larsen fra distancen, som vi kender den offensive back. Men stadig 3-1 til White Hawks med ni minutter tilbage af kampen.

En Aalborg-udvisning fem minutter tid gav White Hawks chancen for definitivt at lukke kampen, men i stedet for var en fejl af Mads Larsen ved at koste dyrt. Aalborg fik dog ikke scoret.

I den anden ende var først William Boysen og bagefter Mathias Mølgaard ved at score. Netop de to spillere skal roses. De viste en god portion vilje i aften. Med 30 sekunder igen sendte Alexander Bumagin pucken på stolpen.

Slutfacit i Aalborg: White Hawks vinder 3-1 og har stor matchbold lørdag kl. 17.00 på hjemmebane. Det ser ud til, at de 28 bronzemedaljer, som DIU overrækker, skal om halsen på spillerne fra Frederikshavn.

Kampen i Aalborg blev afviklet uden den store intensitet, men lokalopgøret samlede ikke desto mindre flere tilskuere end den første finale mellem Rungsted og SønderjyskE.