White Hawks tog ny flot sejr på udebane

• 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Andreas O. Hansen

Frederikshavn White Hawks gæstede Herning i Kvik Hockey Arena fredag aften. Her var der målfest, da WH slog Midtjyderne 7-5. Høgene var foran det meste af kampen, men tæt på at smide det hele, da hjemmeholdet fik udlignet midtvejs i tredje periode. To scoringer inden for de sidste fem minutter gav sejren og tre flotte point med hjem fra heden.

Tadeas Galansky vogtede målet i aftenens opgør, og den finske to-meter-back, Eemeli Räsänen, fik debut i høge-trøjen med nr. 77.

I første periode sad White Hawks på det meste af spillet i Hernings zone. En række fejl afleveringer fra hjemmeholdet, og tre udvisninger, gav høgene optimale chancer for en god start på kampen.

Bare et halvt minut var spillet, da WH fik første mulighed i overtal, og Eemeli Räsäne var med i høgenes powerplay-formation, og kunne sende sit første skud afsted imod Simon Nielsen i hjemmeholdets mål.

Det var dog først senere i perioden, at et nyt overtal bar frugt. I tiden 7.40 kunne Anders Eriksen bringe White Hawks foran 1-0, da han styrede Mads Larsens afslutning i midtjydernes mål.

WH forsatte med at domminere, og efter 13 minutters spil, blev det 2-0. Christopher Frederiksen scorede, assisteret af Alexander Bumagin og Mikkel Bertelsen.

Herning fik reduceret til 1-2 fire minutter inden pausen. Høgene sluttede af i powerplay, men chancen blev ikke udnyttet. 14-10 førte WH skudstatistikken efter de første 20 minutter.

Anden periode blev indledt med to hurtige scoringer. Først slog White Hawks førstekæde til, da Alexander Bumagin bragte WH foran 3-1 - assisteret af Dane Fox.

Under to minutter var dog spillet før hjemmeholdet fik reduceret til 2-3 ved Colin McNeill. Høgene havde god fart i skøjterne, og forsatte de gode takter.

En ny to måls-førring kom der også efter otte minutters spil. Radim Piroutek, Anders Eriksson og Nikolaj Krag Christensen førte pucken igennem Hernings defensiv, og førstnævnte, Pitoutek. kunne scorer sit tredje sæsonmål.

Hjemmeholdet lagde sig dog ikke ned. Hurtigt blev der reduceret, da tidligere høge-spiller, Lasse Lassen skød pucken ind bag Tadeas Galansky. 3-4 midtvejs i kampen, og fire scoringer på 10 minutter.

Herefter faldt der ro på scoringerne, og begge hold fik lukket af bagud. Spillet var nu helt lige og 23-22 førte høgene skudstatstikken efter de to første perioder.

Tredje periode startede også med en hurtig scoring, ligesom anden periode. Denne gang var det desværre hjemmeholdet som var på pletten, og fik udlignet til 4-4 ved Jonne Virtanen.

Herning forsatte presset, og høgene havde fået gummiben i de første fem minutter. Heldigvis var det WH, der igen kom foran.

Anders Eriksen leverede sit tredje point i opgøret, da han serverede pucken til Søren Nielsen, som fik passeret Simon Nielsen - 5-4 til høgene.

Brodie Dupont bragte dog på ny balance i regnskabet efter otte minutters spil. Åbent hus og udsalg i begge ender - Black Friday havde også ramt spillet på isen.

Helt sikkert noget, der ikke behagede de to cheftrænere, men som gav de 1546 hockeyfans i Kvik Hockey Arena en seværdig kamp.

Herning tog udvisning 12 minutter inde i perioden, men høgene udnyttede ikke muligheden i første omgang. Nikolaj Krag satte dog en afgørende scoring i kassen fire minutter før tid, og det var på ny med Anders Eriksen på assisten sammen med Dane Fox.

Høgene sluttede aftenens målfest, med en scoring til 7-5 tre minutter før tid. Denne gang WH's fjerdekæde med Gorm Topholt som målscorer.

Hjemmeholdet forsøgte med keeperen ude, men denne gang holdt White Hawks deres to-måls-førring, og tog tre fornemme point i Herning.

En uges pause skal der gå, før White Hawks igen skal på is. Denne gang tager man imod Herlev på hjemmebane, når pucken, næste fredag kl. 19.30, kastes i Nordjyske Bank Arena. Det bliver med Kristian Jensen tilbage på holdet.