Gå til hoved-indhold
11. marts 2024 - kl. 00.03

Det koster 70-200 millioner kroner at istandsætte Krudten i Elling

  • 1 af 1
    Forsvarsminister Troels Lund Poulsen oplyser, at det koster 70-200 millioner kroner at istandsætte Krudten.
Af: Michael Frederiksen

Det kommer til at koste mellem 70 og 200 millioner kroner at istandsætte de cirka 50 bygninger på ammunitionsarsenalet på Tuenvej ved Elling, kaldet "Krudten". Det fremgår af et aktstykke, som forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har sendt til Folketingets Finansudvalg.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vurderer, at det vil koste 70-200 millioner kroner at istandsætte den samlede bygningsmasse på 21.500 kvadratmeter.

Desuden vurderer Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, at de årlige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger (kantine, rengøring, vicevært med videre) vil andrage 10-20 millioner kroner.

Ud over produktionsbygninger og værksteder består ejendommen af en fritliggende administrationsbygning samt kantine og lagerfaciliteter på en 35 hektar stor grund.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse bemærker, at vurderingen er behæftet med usikkerhed, eftersom omfanget af en renovering endnu ikke er kortlagt, og udgifterne til istandsættelse og klargøring af ejendommen ikke er konsoliderede.

De samlede udgifter forbundet med erhvervelsen af ammunitionsarsenalet i Elling, herunder gennemførelse af forundersøgelse og projektering, løber op i 25,2 millioner kroner:

Udgifter til projektering: 2,6 millioner kroner
Udgifter til forundersøgelser 3 millioner kroner
Købesum i alt 19,6 millioner kroner

Erhvervelsen af ammunitionsarsenalet i Elling skal ses i sammenhæng med Forsvarets generelle behov for ammunition, strategisk forsyningssikkerhed samt den fortsatte støtte til Ukraine.

Som følge af krigen i Ukraine og grundet et generelt pres på ammunitionsproduktionslinjerne i Europa er behovet for genetablering af ammunitionsproduktion i Danmark en væsentlig dansk sikkerhedsinteresse.

Med erhvervelsen af ammunitionsarsenalet i Elling bliver det på sigt muligt at facilitere produktion af ammunition i Danmark.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...