Gå til hoved-indhold
16. april 2024 - kl. 00.04

Store Bededag: Farveviften og Kvik Køkken holder lukket

  • 1 af 1
Af: Peter Marquard

Når mange danskere skal på arbejde Store Bededag, går Farveviften og Kvik Køkken i Frederikshavn mod strømmen og holder deres butikker lukket fredag 26. april. Begge butikker ønsker at værne både om personalet og de danske helligdage.

- Jeg mener ikke, at vi skal lave om på de danske traditioner og værdier. Regeringens holdning er, at vi skal arbejde mere, men med en åbningstid på mere end 50 timer om ugen og hjemmearbejde om aftenen, kan man vist godt tillade sig at sige, "at så har vi været der". Det er også vigtigt at prioritere familieliv og andre fritidsinteresser, så hamsterhjulet ikke drejer i utakt, siger indehaver Heidi Danske Nielsen fra Farveviften på Maigaardsvej i Frederikshavn og fortsætter:

- Folk arbejder generelt meget i forvejen, og børnene er rigeligt i daginstitutioner i dagligdagen. På den ene side skal vi arbejde mere, men på den anden side bliver folk mere og mere stressede. Det hænger ikke sammen. Da Store Bededag blev afskaffet var det for at finansiere øgede forsvarsudgifter, og jeg er helt med på, at forsvaret har været underprioriteret i flere år, og at vi skal hjælpe i Ukraine. Jeg er absolut fortaler for, at forsvaret skal tilføres flere penge, men efterfølgende har man fundet utroligt mange milliarder til disse ting alligevel, mens børn og ændre bliver ramt af gentagne besparelser. Befolkningen bliver hele tiden presset af flere krav fra vores politikere, som selv arbejder under anderledes favorable vilkår med hensyn til ferie, sygeorlov med mere.

Også i nabobutikken Kvik Køkken holder man lukket Store Bededag.

- Vi skal værne om både vores helligdage og vores personale. Politikerne holder heller ikke altid det, som de lover, og vi er heldigvis i den situation, at vi bestemmer selv, og jeg har besluttet, at både jeg og personalet holder fri den dag, og jeg håber selvfølgelig, at vores kunder har forståelse for det, siger Thomas Fonseca Holmene, indehaver af Kvik Køkken.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...