Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.01.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Søndag: Tre hvalarter spottet i Skagen

Søndag spottede en flok ornitologer fem spækhuggere og otte hvidnæser. Og der svømmer stadig en almindelig delfin rundt i Skagen Havn. Arkivfoto: TV2 Nord
Fem spækhuggere, otte hvidnæser og en almindelig delfin er set i Skagen søndag. Ifølge ornitolog er det ny dansk rekord i sjældne hvaler set på én gang fra land.

 

Søndag morgen fik 10 ornitologer sig en helt utrolig oplevelse. De var på Grenen i Skagen for at se på fugle, men pludselig fik Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation noget usædvanligt i kikkerten.

Klokken 10:15 kom en flok på fem spækhuggere svømmende, og ornitologerne kunne følge dem 2,5 time frem, da de langsomt svømmede vestover.

- Det var en helt fantastisk oplevelse. Det sker meget sjældent, siger Rolf Christensen til TV2 Nord.

Spækhuggerne var omkring tre kilometer væk, så var det ikke for teleskoperne, vil ornitologerne have haft svært ved at spotte spækhuggerne.

Da de var så langt fra land, lykkedes det desværre ikke ornitologerne at få nogle gode og brugbare billeder af spækhuggerne.

Den store oplevelse stopper ikke ved spækhuggerne. Cirka en time senere spotter en anden ornitolog, Erik Christophersen fra Skagen, nemlig en stor delfin-flok af arten hvidnæser tæt på land i Kattegat.

- Det er ny dansk rekord i sjældne hvaler set på én gang fra land. Vi har aldrig set to forskellige flokke på en dag før, siger Rolf Christensen.

Hvidnæserne er ikke den eneste mindre delfinart, der var på besøg i Skagen søndag. Inde i Skagen Havn holder en almindelig delfin nemlig til. Det har den gjort i over en måned. Det betyder, at man søndag havde mulighed for at se hele tre forskellige hvalarter i Skagen.

Det er ikke første gang og formentlig heller ikke sidste gang, der er blevet spottet hvaler fra Grenen i Skagen.

I løbet af vinteren har ornitolog Rolf Christensen set hele fem forskellige arter: Marsvin, grindehval, almindelig delfin, spækhugger og hvidnæse.

- Skagerrak er et rigtig godt sted for hvaler, fordi der er meget dybt vand, forklarer Rolf Christensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close