Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.02.2020 | Af: Marcus Linkhorst

16-årig: - Min drøm er at blive politisk journalist

Marcus Linkhorst har allerede interviewet statsminister Mette Frederiksen i gågaden i Frederikshavn.
Marcus Linkhorst er ny blogger på Kanal Frederikshavn. Den kun 16-årige handelsskolelev fra Elling drømmer om at arbejde inden for politik og kommunikation.

 

Mange mennesker har en drøm, når de er unge. Det har jeg også. Selvom jeg blot er 16 år, er den allerede ved at gå i opfyldelse.

Min drøm er at arbejde inden for politik og kommunikation. Først og fremmest politisk journalist. I går, mandag 17. februar, rejste jeg til København for at være i praktik hos Mette Frederiksens særlige rådgiver, Martin Justesen.

Og aldrig nogensinde har jeg følt, at tiden er gået så langsomt - jeg glæder mig virkelig meget

Da jeg var mindre, ville jeg være professionel fodboldspiller. Senere gik det op for mig, at B-rækken i SEIF nok ikke rakte så langt. Så jeg valgte at forfølge min anden drøm, som er, at jeg gerne vil være journalist. Jeg elsker fodbold, og det lå mig derfor meget nært at ville være sportsjournalist. Men udover fodbold har jeg altid haft et svagt punkt for politik. Det blev ikke mindre, da jeg for første gang så DR’s serie Borgen, som handler om livet på og udenfor Christiansborg. Jeg blev fascineret af spillet mellem politikere og journalister og ikke mindst det politiske spil, der foregår på Christiansborg - både i serien og i virkeligheden.

I 2019 var der valg. Jeg brugte mange timer på TV2 News og de sociale medier for at følge med i det hele. Jeg skal være politisk journalist. Halvanden måned efter valget var der interne strider i Venstre, hvor medierne kunne afsløre flere ting fra møder, formændene blev presset af posterne og meget mere. Nøj, hvor var det spændende at følge med i, og siden dengang har jeg ikke været i tvivl. Jeg skal være politisk journalist.

26. august 2019 interviewde jeg den daværende politiske ordfører og nuværende formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen. Det var, da krisen ulmede i Venstre og deres bagland, og vi snakkede om det interne opgør. Samme dag fandt jeg ud af, at TV2 Nord og TV2 Fyn har en Christiansborg-redaktør fra Frederikshavn ansat - Katrine Fuglsang - som også har været frivillig journalist hos Kanal Frederikshavn. Hende skulle jeg da have fat i for at høre, om jeg kunne komme i praktik hos TV2 på Christiansborg - og det kom jeg.

12. november sidste år besøgte jeg TV2’s redaktion i kælderen på Christiansborg. Jeg var med i ministerier, på de velkendte gange, i folketingssalen, og alt det, en politisk nørd elsker at opleve. Samme dag havde Mette Frederiksen første spørgetime som statsminister, og en mand, jeg mindes at have set før, gik bagved journalisterne. Jeg var næsten sikker på, han var fra Frederikshavn, men Katrine måtte give mig svar skyldig.

Senere mødte vi Martin Justesen, og Katrine spurgte ham så, om han var fra Frederikshavn. Det var han. Jeg fortalte ham, jeg gerne vil være politisk journalist og måske rådgiver, hvis muligheden byder sig. Til det svarede han: "Så kom da op til os næste gang". Det tilbud kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til, så jeg fik fat i Martin Justesens mail og aftalte et tidspunkt med ham.

I dag og i morgen skal jeg derfor følge Martin Justesen rundt i Statsministeriet. Martin Justesen er Mette Frederiksens rådgiver i forbindelse med udtalelser i medierne, taler og generelt hendes kommunikation udadtil. Han er ansat i det politiske sekretariat, som blandt andet står for politik-udvikling, kommunikation og strategisk ledelse af regeringen.

Selvom der er lang vej til en journaliststilling på Christiansborg, føler jeg allerede, at jeg er godt på vej. Hos Kanal Frederikshavn har jeg også allerede snakket med en del politiske personer, som jeg har interviewet. Statsminister og formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen to gange. Formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen. Politisk kommentator Søs Marie Serup. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Retsordfører for De Radikale Kristian Hegaard. Folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Bjarne Laustsen, som er valgt i Frederikshavm. Og hertil en del byrådsmedlemmer. Det er de personer, jeg indtil videre har interviewet. Og der kommer til at være mange flere interviews i fremtiden. Så det kan svare sig at forfølge sin drøm - uanset hvad den er.


 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close