Gå til hoved-indhold
09. juli 2024 - kl. 16.07

Administrativ fejl skyld i, at uddannelse mod forventet bliver en realitet

  • 1 af 1
    UCN har tirsdag 9. juli kontaktet alle ansøgere igen for at fortælle, at de alligevel vil blive tilbudt en plads på uddannelsen. Foto: UCN
Af: Michael Frederiksen

Professionshøjskolen UCN får alligevel en ny filial i Frederikshavn til den kommende studiestart. Efter ansøgningsfristen til de videregående uddannelser 5. juli udløb, stod det ellers klart, at antallet af ansøgere var lavere end de 20, der var sat som mindstekravet for at oprettet det nye udbud. Men på grund af en administrativ fejl hos UCN er det ikke muligt at droppe planerne.

Rektor hos UCN, Kristina Kristoffersen, forklarer, at der er sket en administrativ fejl, da den nye uddannelse blev oprettet i det nationale tilmeldingssystem.

- Det har ikke været korrekt anført, at udbuddet kun ville blive oprettet, hvis der var mindst 20 ansøgere. Det betyder, at de 16 ansøgere til uddannelsen har et retskrav på, at uddannelsen bliver oprettet. Vi retter naturligvis ind efter lovgivningen og sikrer, at ansøgerne ikke kommer i klemme på grund af fejlen. Vi vil nu gøre alt, hvad vi kan, for at vende situationen til en succes og går målrettet efter at finde flere studerende frem mod studiestart, siger Kristina Kristoffersen i en pressemeddelelse fra UCN.

Hun håber, at flere har lyst til at søge en af de ledige pladser på uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom, der uddanner medarbejdere til blandt andet turisme- og restaurationsbranchen.

Service- og oplevelsesøkonomer arbejder med oplevelsesdesign og forretningsudvikling indenfor turisme, detail, sport, kultur, events og i hotel- og restaurationsbranchen. Efter endt uddannelse kan dimittender være med til at udvikle, designe, markedsføre og afvikle oplevelser for gæster, kunder og medarbejdere.

- Efter 26. juli, når alle ansøgere til de videregående uddannelser får svar, åbner vi for, at man kan søge ledige pladser. Frem til studiestart 1. september vil det være muligt at søge ind, og vi håber naturligvis, at flere har lyst til at være en del af en spændende branche. Uddannelsen kan som noget helt unikt blandt andet lokke med praktikpladsgaranti, da vi har oplevet stor interesse fra de lokale virksomheder, siger Kristina Kristoffersen.

UCN har tirsdag 9. juli kontaktet alle ansøgere igen for at fortælle, at de alligevel vil blive tilbudt en plads på uddannelsen.

I Frederikshavn Kommune glæder borgmester Birgit S. Hansen sig over, at den nye filial af UCN alligevel bliver til virkelighed, og hun er ikke i tvivl om, at de lokale aktører vil stå sammen om at få uddannelsen til at blive en succes.

- Uagtet vejen hertil er jeg utroligt glad for, at vi får endnu en videregående uddannelse til Frederikshavn. Jeg vil gerne sende en tak til UCN og andre involverede for at ville indgå i dette samarbejde. Det kræver nogle gange noget ekstra at kunne tilbyde uddannelser her. Vi gav aldrig op, og jeg er derfor glad for at se, at det lykkes. Vi vil nu arbejde på at sikre gode økonomiske modeller, som sikrer grundlaget for den lokale uddannelse i Frederikshavn, siger Birgit S. Hansen, der håber, at man kan finde en lokal model, hvor det ikke er mangel på enkelte ansøgere, som afgør, om uddannelsen rent økonomisk kan hænge sammen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...