Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.01.2020 | Af: Marcus Linkhorst

Anders Broholm sagde farvel efter 14 år i byrådet

Anders Broholm: - Jeg tror faktisk ikke, jeg kan pege på nogle dårlige oplevelser som politiker.
Anders Broholm (V) har været byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune i 14 år. I aftes sagde han farvel og tak.

 

1. februar skifter han de vante rammer i Frederikshavn ud med tilværelsen i København. Og det bliver noget helt andet, mener Anders Broholm selv.

Han flytter til København, hvor han har fået job i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der hører under Børne- og Undervisningsministeriet, og det bliver lidt specielt at forlade Frederikshavn.

- Det er der ingen tvivl om. Det bliver hvert fald noget helt andet, siger Anders Broholm til Kanal Frederikshavn.

Anders Broholm er til daglig lektor på Frederikshavn Gymnasium og kender derfor til det med at arbejde med unge mennesker. Men nu får han lov til at arbejde med gymnasier/HF på nationalt plan, og det ser han frem til.

- Jeg har sagt ja til jobbet, fordi det er et super spændende job at få lov til at arbejde med uddannelse på national plan med gymnasiet/HF, som jeg jo kender fra det daglige. Det er primært det, der er motivationen, og så tror jeg også, det er sundt at prøve noget andet og kaste sig over det. Man kan også sige i forhold til det politiske, så har jeg været med i 14 år, så på den måde har jeg prøvet mange forskellige ting i politisk sammenhæng, og jeg vil nu bruge tiden på nogle andre ting.

Siden 2006 har Anders Broholm siddet i byrådet, og han har derfor været med til at præge Frederikshavn Kommune de seneste 14 år. Han føler selv, at han har været med til at sætte et aftryk.

- Det vil jeg håbe, jeg har, når jeg har været med så længe. Det er på en måde et privilegium at have lov til at træffe beslutninger på vegne af byen og kommunen og arbejdet inden for nogle af de områder, som jeg har. Det har så meget været sundhedsområdet og senest kultur- og fritidsområdet. Og der synes jeg da, jeg har været med til at sætte nogle dagsordener og en retning på den måde, vi arbejder på. Så det er jeg rigtig glad for at have været med til.

Det har vel også været en motivation for dig, at der sker noget på området og særligt kultur- og fritidsområdet?

- Jo, helt sikkert. De seneste to år, hvor vi har sat en ny retning, og prøvet at rykke på det her område. Det synes jeg, har været helt vildt spændende, og jeg har mødt en hel del engagerede mennesker, som brænder for området. Det har været inspirerende at være en del af.

Når Anders Broholm 1. februar slår sig ned i København, siger han ikke blot farvel til byrådet, men også til en masse gymnasieelever, som han hver dag har arbejdet sammen med. Et arbejde, han får svært ved at sige farvel til, men han kunne samtidig ikke sige nej til muligheden, der ventede i København.

- Det har været rigtig fedt at arbejde sammen med unge mennesker hver dag. Det er også lidt specielt at skulle forlade dem mit i et skoleår, for der er jo nogle elever, jeg rigtig gerne ville have gjort færdige, men sådan kan man jo ikke tænke. Det er nu, muligheden var der, og så griber jeg den.

I 14 år har Anders Broholm haft indflydelse på, hvad der sker i kommunen. Men synes han så også, at det går i den rigtige retning i kommunen?


- Der er mange ting, der går den rigtige vej. Sundhedsområdet trækker i den rigtige retning i forhold til at løse nogle af de udfordringer, man har med befolkningssammensætningen. Fordi vi på papiret bare har dårlig sundhedstilstand, men der viser indsatsen jo, at vi faktisk klarer os ret godt. Rent udviklingsmæssigt går det også godt. Havneudvidelsen er en af de ting, jeg synes, det har været spændende at være med til. Jeg har også siddet i havnens bestyrelse og er slet ikke i tvivl om, at havnene er nerven til, at kommunen har sin livsnerve.

I forbindelse med sit stop i Frederikshavn og byrådspolitik har Anders Broholm fået en masse positive tilkendegivelser. Og han har dermed en opfordring til folk: Ros politikere, mens de er aktive i politik.

- Det er lidt sjovt at opleve, at når man stopper, er der rigtige mange, der er flinke til pege på nogle af de ting, man har arbejdet sammen om, gjort godt og sådan noget. Det synes jeg, man skal huske at sige til folk undervejs, mens vores politikere er aktive i politik. Jeg tror faktisk ikke, jeg kan pege på nogle dårlige oplevelser som politiker. Det synes jeg også hører med. Man hører rigtig meget om politikere, der har dårlige oplevelser. Men det har jeg aldrig oplevet. Det er også et godt argument for, at andre skal kaste sig ind i politik. Man får nogle fantastiske oplevelser, og det er ikke alle politikere, der er udsat for dårlige oplevelser.

Med til de positive oplevelser har Anders Broholm også fastholdt lysten og ambitionen om at gøre en forskel i politik.

- Ja, helt klart. Jeg har været helt vildt taknemmelig for den opbakning og støtte, jeg har fået af dem, der har støttet mig igennem mit politiske arbejde. Det har man brug for, man bruger jo enorm meget tid på det. Jeg glæder mig også til at få noget fritid til nogle andre ting. For min fritid har været politik.

Så hvis du brænder for at gøre en forskel, kan Anders Broholm sagtens anbefale, at du stiller op til byrådet - også selvom du ikke vil være med i 14 år.

- Det synes jeg bestemt, og man behøves jo ikke være med i 14 år. Man kan også nøjes med mindre. Jeg synes i det hele taget, at man skal gå ind og præge sit område. Man kan jo gøre det for en periode, og så kan man jo kaste sig over noget andet bagefter.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close