Gå til hoved-indhold
23. april 2024 - kl. 17.04

Big Mother was watching us, og en skygge af tvivl på mange parametre blev kastet rundt

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Teaterforeningen Det Dramatiske Udgangspunkt fra København besøgte tirsdag eftermiddag Frederikshavn Teaterforening, og de cirka 210 unge mennesker i salen og enkelte lidt mere voksne var vidner til, at demokratiet og kloden slog revner.

- Vi fik med forestillingen 2084 en historie, hvor fremtidens truende skygge lagde sig over Frederikshavn Gymnasium, fortæller Betty Rode fra Frederikshavn Teaterforening.

Forestillingen 2084 er en dramatiseret opdatering af George Orwells udødelige fremtidsroman "1984". Et multimedie-teatershow med hologram-effekter, som det ikke er set før på en dansk teaterscene.

- Og hvor gjorde de det dog forrygende på scenen, de medvirkende: Marius Bjerre Hansen, Malte Frid-Nielsen, Xenia Noetzelmann, Jonas Littauer, Annika Johannessen (video), Ludmilla Faber Striim (video), Selma Mønsted (video) og Mo Chara (video), mener Betty Rode.

År 2084: Superstaten Europia beherskes af en diktatorisk inderkreds anført af den forførende virtuelle leder Big Mother. Et højteknologisk samfund, som bygger på angst, had og totalovervågning. Vincent Storm arbejder i Ministeriet for Sandhed med at omdigte historien efter ordre fra Inderkredsen. Hans længsel efter frihed vokser, og han indleder et illegalt kærlighedsforhold til Julie. Men Big Mother ser alt, og det uundgåelige sker!

- Forestillingen greb de unge og stor tak til Frederikshavn Gymnasium, Frydenstrandskolen, FGU og Læsø Skole, der alle havde valgt forestillingen til. De unge har brug for at opleve teater, for det kan altså noget helt specielt, pointerer Betty Rode og fortsætter:

- Som pensioneret skolelærer, hvor jeg har læst 1984 med mine elever, må jeg sige, at de ramte spot on. Vi blev grebet af en tanke, uha, håber ikke, at vi skal fjerne os endnu mere fra hinanden, end vi allerede er. Det ville dog være trist.
 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...