Gå til hoved-indhold
03. november 2023 - kl. 14.11

Anja Lovén har fundet Hopes forældre

  • 1 af 4
    Her ses en glad Hope sammen med sin far.
  • 2 af 4
    Hendes bog “Heksebørnenes mor" er lige blevet udgivet på endnu et sprog - polsk.
  • 3 af 4
  • 4 af 4
    Hope ses her sammen med sin mor Justine, Anja Lovén og hendes mand David Umem. Foto: Mario Janiszewski
Af  Hanne Albæk

Lille udmarvede Hope, som Frederikshavns berømte "heksemor" i Nigeria, Anja Ringgren Lovén, reddede fra den visse død i 2016, har mødt sine forældre.

Børnehjemmet "Land of Hope”", som Anja Lovén og hendes nigerianske mand David Umem driver, er lykkedes med at finde Hopes biologiske mor, Justine, og hun blev her i starten af oktober genforenet med sin søn under et besøg i Land of Hope.

Den døvstumme og meget intelligente og kreative dreng er i dag 10 år.

Han skulle i virkeligheden have heddet Steven, men blev aldrig døbt. Han har også en lillebror, Daniel, som han senere også skal møde.

Hopes mor var kun 14 år, da hun blev voldtaget og som 15-årig givet til en 50-årig landsbyhøvding, der i forvejen havde en kone.

Hope’s lillebror Daniel ville Hopes far derimod ikke kendes ved, og han sendte Hopes mor og Daniel ud af huset og efterlod Hope på gaden.

Fotoet herfra, hvor Anja knæler foran den næsten døende dreng og giver ham noget at drikke og et par kiks, gik verden rundt og gjorde med ét slag frederikshavneren mere populær end Dalia Lama og Bill Clinton.

Morens forældre var begge døde efter Hopes fødsel, så da hun og Daniel  blev smidt ud af Hopes far, flyttede hun med lillebroderen til sin søster i Lagos. Hun troede Hope havde det godt hos sin far.

Land of Hope arbejder utrætteligt for at redde og give de såkaldte heksebørn i Nigeria en ny og lykkelig barndom samt uddannelse og samtidig også for at udrydde overtroen om heksebørn i Afrikas folkerigeste stat. Desuden for, at børnene skal kende deres rødder og om muligt genforenes  med deres forældre via besøg i deres landsbyer eller via forældrenes besøg på børnehjemmet. Dermed afmystificeres også at børnene skulle være hekse.

Tysklands største avis, Bild, har for nylig bragt en længere artikel og podcast om Anja Lovén og hendes ufatteligt modige og menneskekærlige indsats.

Hendes bog “Heksebørnenes mor" er også lige blevet udgivet på endnu et sprog - polsk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...