Gå til hoved-indhold
30. november 2023 - kl. 00.11

Brasiliansk VM-topscorer nyder at være tilbage i Frederikshavn

 • 2 af 5
  Mariana Costa spiller i Debrechen i Ungarn, men er lige nu i Frederikshavn med det brasilianske landshold.
 • 3 af 5
  Her ses Mariana Costas kone og forældre på tilskuerpladserne i Arena Nord.
 • 4 af 5
  Især datterens syv mål blev fejret på tilskuerpladserne.
 • 5 af 5
  Mariana Costa spillede i Vendsyssel Håndbold fra 2012 til 2014. Hun har også spillet i Nykøbing Falster. Foto: Eframe
Af: Michael Frederiksen

For 11 år siden rejste Mariana Costa fra Brasilien til Frederikshavn for spille håndbold i 1. divisionsklubben Vendsyssel Håndbold. Nu er hun tilbage i Frederikshavn sammen med Brasiliens landshold, som åbnede VM med en sejr på 35-20 over Ukraine.

- Det er godt at være tilbage og spille håndbold, hvor jeg begyndte i Europa. Jeg har mange følelser her på min gamle hjemmebane, sagde Mariana Costa til Kanal Frederikshavn efter Brasiliens overbevisende sejr på 35-20 over Ukraine i VM-premieren i Arena Nord.

Den 31-årige fløjspiller blev topscorer med syv mål mod Ukraine. En status, hun delte med Bruna Almeida de Paula, der blev kåret som Kampens Spiller og derfor fik overrakt en gave af Morten Stig Christensen, formand i DanskHåndbold.

Mariana Costa har mange dejlige minder fra Frederikshavn.

- Det var her mit håndboldliv i Europa begyndte, så det er særligt sted for mig. Klubben gav mig alt, og det er jeg meget taknemmelig for, udtalte den sympatiske brasilianer.

Med sig til Frederikshavn har Mariana Costa sine forældre, Eliana og Adriano Costa. De heppede entusiastisk på det brasilianske landshold, og især datterens scoringer udløste jubel og viften med det brasilianke flag. 

- Min far og mor kommer altid, når jeg spiller VM. Jeg elsker at have dem med. Det er hygge, siger Mariana Costa på flydende dansk.

Mariana Costas kone, Deonise Fachinello, er ligeledes med i Frederikshavn. Hun stoppede selv karrieren for et år siden. Højdepunktet for dem begge var Brasiliens VM-guld i 2013 i Serbien.

Vi spurte Deonise Fachinello, om hun vil være tilfreds med en plads i kvartfinalerne. Se reaktionen i slutningen af videoen.

Brasiliens næste kamp er fredag kl. 18.00 mod Kazakhstan.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...