Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Ferielejr til søs på Fylla: Borgmester giver kage

Når skonnerten Fylla lægger til kaj i Frederikshavn Havn tirsdag 4. august, bliver skibets besætning og deltagerne i Red Barnets Ferielejr til søs hilst velkommen af borgmester Birgit S. Hansen.

 

Red Barnets Oplevelsesklub Frederikshavn og Sæby giver denne sommer 20 børn og forældre fra sårbare familier en unik oplevelse, som de ellers ikke ville få. De er nemlig påmønstret skonnerten Fylla for at deltage i en vaskeægte ferielejr til søs, der giver familierne et frirum, som er særligt tiltrængt efter mange ugers isolation på grund af corona-pandemien.

I to døgn oplever familierne livet ombord på det gamle træskib fra 1922, hvor de er med til at varetage de daglige rutineopgaver som for eksempel madlavning, rengøring og nattevagt. De deltager også i maritime aktiviteter som at sætte sejl, binde knob og navigation.

Det er første gang, at Red Barnets lokale Oplevelsesklub sender familier fra Frederikshavn Kommune på ferielejr i juli.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at fundraise midler, der gør det muligt at give sårbare familier en fantastisk oplevelse sammen med andre ombord på Fylla. Vi er fire frivillige fra Frederikshavn og Sæby med på ferielejr til søs, og vi glæder os til at møde familierne og besætningen på Fylla, der danner de bedste rammer for oplevelser og sociale fællesskaber, udtaler Liselotte Bisgård, leder af Red Barnets Oplevelsesklub Frederikshavn og Sæby og lokal lejrleder på togtet.

Ferielejr til søs giver familierne en enestående mulighed for at se deres kommune fra søsiden. De påmønstrer i Frederikshavn søndag 2. august, og de ved, at de skal overnatte ombord, men det en overraskelse, hvor sejladsen bringer dem hen.

Fylla følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for forebyggelse af smitte med COVID-19. Antallet af overnattende gæster er derfor reduceret fra normalt 32 til 24. Red Barnet har doneret fem liter håndsprit til togtet fra Frederikshavn, og der er fælles afspritningsmanøvre hver anden time.

Efter to dages sejlads ankommer Fylla til Frederikshavn Havn tirsdag 4. august omkring kl. 10, hvor borgmester Birgit S. Hansen byder velkommen med kagemand til alle ombord.

- Det er så vigtigt, at børn og deres forældre, der er særligt sårbare som følge af corona-pandemien, får dette lille pusterum sammen på Fylla, hvor de får masser af frisk luft, sjove oplevelser og nye bekendtskaber. Det er kun to dage, men de vil huske dem resten af deres liv. Jeg glæder mig til at høre om deres oplevelser, når vi ses på tirsdag, siger Birgit S. Hansen.

Borgmesteren vil være ombord på Fylla fra kl. 10-11 tirsdag formiddag, hvor hun taler med familierne, besætningen og de frivillige fra Red Barnets Oplevelsesklub.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close