• 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
Af: Michael Frederiksen

Både Astrid Møller Carlsen og juniorlandsholdsløberen Camilla Poulsen fra Frederikshavn Skøjteforening vandt guld ved Forårsfinalen i København.

DSU’s Forårsfinale og Grand Prix Finale for de ældste løbere blev i weekenden 16.-17. marts afvikleti Østerbro Skøjtehal, og ligesom ved Forårsfinalen for et par uger siden for de to yngste rækker blev det en stor succes for de dygtige skøjteløbere fra Frederikshavn Skøjteforening (FSF). De syv FSF-piger, der havde turen til København, løb alle nogle virkelig flotte programmer og vandt ikke færre end fire medaljer og satte derudover også fire nye personlige rekorder.

Udover guldmedaljerne til Camilla Poulsen og Astrid Møller Carlsen vandt Alberte Kondrup Madsen sølv i Junior K1 og Sara Maya Pruteanu bronze i Debs M.

Camilla Poulsen, som i år både har vundet JM og DM, deltog i Grand Prix-finalen i Junior Damer som sæsonens bedst placerede løber i Junior Damer i DSU-konkurrencerne.

Camilla fik en del af sidste sæson og også starten af indeværende sæson ødelagt på grund af en skade i foden, men hun er kommet rigtig stærkt igen og viste ved Grand Prix Finalen sin store styrke, da hun med en ny personlig rekord på 81,21 point i det lange program klart vandt Grand Prix-rækken. I Grand Prix Finalen løbes der ikke både et kort og langt program, men kun et langt program.

Camilla landede blandt andet en super flot dobbelt Axel + dobbelt Axel samt en perfekt tripple Loop og forsøgte sig også med det et af de sværeste spring, en tripple Lutz, som desværre endte med et fald. Udover de flotte spring var alle hendes tre piruetter også på level 4, som er det allerhøjeste level, man kan opnå.

Camilla opnåede en teknisk score på 43,37, som faktisk er et godt stykke over denne sæsons tekniske krav til Junior VM, som er på 40 point i det lange program.

I Debs M vandt Sara Maya Pruteanu en flot bronzemedalje. Sara Maya løb et smukt og yndefuldt program og fik både vist en perfekt dobbelt Loop og dobbelt Tåloop og fik plusser af dommerne på både sin koreografiske sekvens og level 2 kombinationspiruette.

I samme række deltog også Karen Trekær Bech. Karen lagde stærkt ud i sit program med en perfekt udførelse af de første tre spring/springkombinationer, men herefter blev det desværre til to fald og en streget piruette, som blev meget kostbar i Karens tekniske score. Det blev dog stadig til en fin femteplads til Karen i den bedste Debs-række.

I rækken Novice K1 fik både Merle Bilstrup Sørensen og Astrid Uggerhøj Schioldan sluttet sæsonen flot. Begge piger løb nogle flotte programmer og satte også nye personlige rekorder. Merle endte på en placering som nummer syv og Astrid nummer 10 i den tætte og lange række med hele 26 løbere.

Alberte Kondrup Madsen vandt en flot sølvmedalje i Junior K1 med rækkens højeste tekniske score. Alberte har været på podiet til hver eneste konkurrence i de seneste to sæsoner, hvilket vil sige 10 gange i træk, og det må siges at være en ret imponerende bedrift i Junior K1 rækken, som traditionelt er en meget stor række med omkring 20 løbere.

Forårsfinalen blev den helt store triumf for Astrid Møller Carlsen, der både vandt guld i Debs K2, og samtidig også satte en ny personlig rekord og også opnåede en tilstrækkelig høj teknisk score, så hun til næste sæson igen har muligheden for at rykke over i den bedste række, mesterskabsrækken.

Til Forårsfinalen for to weekender siden opnåede også Caroline Toft Bregnhøj, Augusta Hagen Dam og Annabel Bøger en så høj teknisk score, så de til næste sæson er at finde i mesterskabsrækken, hvor FSF i forvejen til næste sæson har Maja Gosvig Valeur, Sara Maya Pruteanu, Victoria Linneberg-Eriksen og Camilla Poulsen.

FSF kan se tilbage på en fantastisk sæson 2023/2024 med masser af hyggelige sociale arrangementer og spændende konkurrencer, et hav af vundne medaljer til både Funskate, K- og M-konkurrencer, nye opnåede personlige mål og løbere i rivende udvikling, og ikke mindst en Skøjteskole med rekordmange børn og et medlemstal, som hele tiden bare stiger.

Den store succes tilskriver man både det kompetente trænerteam med cheftræner Kristín Haftborsdottir og hjælpetræner Amalie Borup i spidsen, men også det faktum, at det er en rigtig sund klub med en hårdtarbejdende bestyrelse og en fantastisk forældregruppe, der virkelig støtter op om børnene og klubben.