• 7 af 8
  • 8 af 8
    Se flere fotos under artiklen.
Af: Kanal Frederikshavn

Det blev til en enkelt medalje til 10-årige Alma Sally Nielsen og et par placeringer lige uden for podiet for skøjteløberne fra Frederikshavn Skøjteforening ved weekendens Danmarks Cup i Hørsholm.

I den yngste række Chicks stillede FSF med to deltagere. Otte-årige Maja Gosvig Valeur og ligeledes otte-årige Matilde Maysfelt, som debuterede i konkurrencerækken.

Maja landede for første gang en ren Axel og havde derudover en rigtig fin siddepiruette. Hun fik 14,89 point af dommerne, og i en tæt række rakte det til en lidt utaknemlig fjerdeplads.

Matilde deltog for første gang som konkurrenceløber efter at være blevet rykket op fra Funskate-rækken. Hun løb et rigtig flot program med smil på læben og nogle sikre enkeltspring og en flot ståpiruette. Den unge FSF'er fik 12,72 point af dommerne, hvilket rakte til en syvendeplads.

I den næstyngste række deltog FSF med ikke færre end fire løbere, Alma Sally Nielsen, Sara Maya Pruteanu, Astrid Møller Carlsen og Karen Trekær Bech.

10-årige Alma Sally Nielsen blev bedst placeret af de fire piger og vandt en flot bronzemedalje efter et program med sikre enkeltspring, flotte trin og piruetter. Hun fik 17,75 point af dommerne.

Ni-årige Sara Maya Pruteanu måtte ligesom Maja Gosvig Valeur tage til takke med fjerdepladsen, men Sara Maya opnåede faktisk den bedste score i rækken for skating skills og performance, men en siddepiruette, der desværre ikke blev godkendt, blev lidt kostbar i den tekniske score, og med en totalscore på 17,24 blev det til en fjerdeplads.

Otte-årige Astrid Møller Carlsen deltog i sin blot anden konkurrence for konkurrenceløbere og endte med 15,27 point som nummer otte i den store række på 22 løbere. FSF'eren havde god fart i skøjterne og udviste stor skøjteglæde, hvilket også blev belønnet af dommerne.

Otte-årige Karen Trekær Bech havde nogle utrolig flotte enkeltspring, som gav plusser ved dommerne, men en ikke godkendt siddepiruette kostede dyrt, og med 14,23 point blev det til en placering som nr. 13 i den meget tætte række.

I Novice K1, hvor der deltog ikke færre end 31 piger, blev det til en 10. plads til 14-årige Stephanie Wennerwald. Hun lykkedes specielt med en rigtig flot siddepiruette på næsthøjeste level 3 og opnåede i alt 19,34 point af dommerne.

14-årige Laura Monika Severinsen deltog i Novice K2, hvor der ligesom i Cubs var 22 deltagere. Hun havde lidt problemer med sine spring, og også for Laura blev en piruette, der ikke blev godkendt, kostbar. FSF'eren fik dog flotte point af dommerne for skating skills og performance og med 31,68 point blev det til en placering som nr. 12 i det hårde felt.

Der er travlt i øjeblikket med konkurrencer. I den kommende weekend er der Funskate-konkurrence i Vojens, og 24.-26 januar deltager klubbens tre mesterskabsløbere, Camillla Poulsen, Amalie Borup og Nikolaj Mølgaard Pedersen, i en international konkurrence i Reykjavik som opvarmning til de nordiske mesterskaber, som finder sted i Stavanger 6.- 9. februar.

Derudover er FSF allerede nu i gang med at planlægge DSU’s store Friløbskonkurrence, som afvikles på hjemmebane i Iscenter Nord 13.-15. marts. Denne konkurrence er den største konkurrence i Danmark med deltagelse af 250-300 konkurrence- og mesterskabsløbere fra både Jylland, Fyn og Sjælland.