Gå til hoved-indhold
01. september 2023 - kl. 09.09

Første spadestik: Ruths Hotel løfter branchen til nyt niveau

  • 1 af 2
    Fredag eftermiddag igangsættes byggeriet officielt i form af første spadestik.
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

I dag går første spadestik i jorden i forbindelse med opførelsen af Ruths Hotels nye personaleboliger. Det er en investering, der skal fremtidssikre kvalitetsniveauet.

Ruths Hotel har i en årrække arbejdet på et projekt, der omhandler opførelsen af personaleboliger til i alt 40-60 medarbejdere.

- En investering i den her størrelse viser et helhjertet commitment til vores medarbejdere og det lokalsamfund, som vi driver virksomhed i, udtaler adm. direktør Tom Boye.

De nye boliger skal huse personale, der vælger at flytte til Skagen, hvad enten det er en tidsbegrænset sommerperiode, en flerårig elevplads eller et fast ansættelsesforhold.

- Der er ingen tvivl om, at der er stor rift om kvalificeret arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen. På Ruths Hotel er det kun via et dedikeret personale, at vi kan nå i mål med at levere den ønskede kvalitet. Så det er altafgørende at tiltrække dygtige medarbejdere, udtaler Tom Boye.

Det ligger i Ruths Hotels DNA, at der en villighed til at opgradere faciliteter ud fra langsigtede behov. Med det forestående byggeprojekt styrkes den proaktive indsats for at udvikle Skagen til et endnu mere attraktivt sted at bo og gøre karriere. Dette synspunkt bakkes op af Tonny S. Thorup, direktør for Destination NORD.

- Dansk turisme og gastronomi er i rivende udvikling og har en enorm international opmærksomhed. Men man når ikke de gastronomiske højder uden kvalificeret arbejdskraft. Med dette helt ekstraordinære projekt baner Ruths Hotel vejen for at kunne skaffe fremtidens allerdygtigste medarbejdere. Det kommer til at have stor effekt langt ind i fremtiden, ikke mindst for Nordjylland.

Hvad angår turismeudvikling, har Skagen gennem generationer oparbejdet fundamentet for en exceptionel markedsposition, der tiltrækker massevis af gæster fra ind- og udland. Skagen har desuden udviklet sig til at være en by, der er aktiv året rundt.

- Det er ikke bare et spørgsmål om at kunne tilbyde vores ansatte overnatning. Vi har en ambition om, at Ruths Hotel skal være en virksomhed, der går forrest, og om muligt løfter branchen til et nyt niveau. Ruths Hotel og Skagen som helhed har et potentiale til at tiltrække fagpersoner med passion for råvarer og gastronomi i særklasse. Det er hele den kultur, som vi ønsker at styrke med det nye projekt, udtaler Tom Boye.

Placeringen af de nye boliger er Doggerbanke 3 i Gl. Skagen. Herved får beboerne kort afstand til arbejdsplads og indkøbsmuligheder såvel naturskønne omgivelser med hede, skov og strand.

- Det nye byggeri indgår som en del af en større plan. Som arbejdsplads ønsker vi at være et attraktivt alternativ til dem, der ønsker at dygtiggøre sig i et miljø med høj faglighed og nærhed til naturen. Det gælder både dansk og udenlandsk arbejdskraft. Skagen kan noget særligt, og det vil vi gerne gøre hele verden opmærksom på, fortæller Tom Boye.

I dag kl. 14.30 igangsættes byggeriet officielt i form af første spadestik med deltagelse af blandt andre borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, bestyrelsesformand Mie Krog, Ruths Hotel, og Tom Boye.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...