Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.12.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Folkeskov med 80.000 træer på vej i Fr.havn

En ny folkeskov med 80.000 træer er på vej i Frederikshavn. Det er et samarbejde mellem Interflora og Frederikshavn Kommune, som er med til at sikre den nye skov, som plantes næste efterår på et 22 hektar stort område mellem Flade Bakker og Knivholt Hovedgård.

 

- Det er en del af et større område, hvor der er lavet en helhedsplan i forbindelse med byudviklingen heroppe, siger skovfoged i Frederikshavn, Søren Hoff Brøndum, til TV2 Nord.

Østerdal Folkeskov kommer i et område på 40 hektar, hvor der er udlagt tre boligområder i. Området var under 2. verdenskrig start og landingsbane for den tyske besættelsesmagt. I dag en flad mark og snart vil en stor skov på 22 hektar vokse op.

- Når vi står her om 10 år, har naturen fået meget mere plads. Der vil komme en masse mere biodiversitet, dyreliv og fugleliv, siger skovfoged Søren Hoff Brøndum.

Frederikshavn Kommune ejer jorden, hvor skoven skal plantes, og Interflora donerer de 80.000 træer, som skoven kommer til at bestå af.

- Ved at plante folkeskove i Danmark kan vi og vores kunder medvirke til at sikre fremtidens grundvand og det rene drikkevand samt skabe flere levesteder til planter og dyr, og så giver det jo også danskerne en mulighed for selv at tage ud og opleve naturområder, som de selv har været med til at skabe gennem blomsterbuketter og gavehilsner sendt gennem Interflora, siger administrerende direktør Søren Flemming Larsen, Interflora Danmark.

Østerdal Folkeskov i Frederikshavn er en af tre folkeskove, som Interflora planter sammen med deres kunder.

I Frederikshavn er kommunen glade for samarbejdet.

- Der bliver jo nogle boliger herude, som får nogle fantastiske omgivelser, som de kan bevæge sig i. Det kan alle i det her område. De kan komme ud og nyde naturen. Det er jo fantastisk, siger formanden for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune, Karsten Thomsen.

Folkeskoven rejses i samarbejde med Growing Trees Network Foundation. Skoven får status som fredsskov. Det er kommunen, som kommer til at stå for udplantningen og den efterfølgende vedligeholdelse ud over de tre år, donationen fra Interflora dækker.

Frederikshavn Kommune har en målsætning om, at man skal have 20 procent uberørt skov i kommunen, og 220.000 kvadratmeter ny skov er med til at opfylde en del af den målsætning.

- Så at få skov her vil betyde, at dyrelivet vil få et åndehul mere så tæt på byen, og et sted, hvor borgerne kan få lov til at opleve det, siger skovfoged Søren Hoff Brøndum.

Den nye folkeskov hjælper også med at beskytte og sikre grundvandet, samtidig med den også giver borgerne mulighed for naturoplevelser.

Donationen fra Interflora til den ny skov i Frederikshavn er på omkring 1 million kroner. De 80.000 træer plantes til næste efterår.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close