Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.11.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Fra skamplet til nye kommunale byggegrunde

Er ejeren af den gamle kasernegrund i Skagen fået konkurs?
Byrådsmedlem Pia Karlsen (V) har skrevet dette indlæg: Den gamle kasernegrund i Skagen har igennem mere end 10 år stået som en skamplet til skawboers store ærgrelse, frustration og mange gæsters forundring. Ingen forstår accepten af dette. Alle er frustrerede over manglende oprydning, færdselstryghed og ordentlighed.

 

Kasernegrunden (eller Tuxens Park) har igennem de sidste år haft stor opmærksomhed fra såvel presse som borgere, ligesom der fra forskellige sider er fremsat forslag til mulige løsninger.

Byrådet sendte (på opfordring fra Venstre) i foråret transport- og bygningsminister Ole Birk Olesen en forespørgsel om mulighederne for at kræve sanktioner på denne type uafsluttede byggeprojekter. Vi modtog det svar fra ministeren, at der i særlige tilfælde formodentlig kan fremsættes krav. Det til trods er det fortsat ikke lykkedes kommunen at forlange yderligere initiativer fra ejeren i forhold til færdselstryghed og oprydning.

Mange har spurgt os politikere: Kan Kommunen virkelig ikke gøre noget? Et spørgsmål, vi politikere også fik ved valgdebatmødet på Aktivitetscenter Ankermedet 11. oktober. Borgmesteren svarede her blandt andet: "Vi er desværre ikke herre i eget hus" og henviste til ejendomsretten og lovgivning i forhold hertil, hvilket også er den udfordring, vi faktisk har haft i forhold til at sanktionere.

Dog supplerede borgmesteren med følgende: "Firmaet er gået konkurs, og så er det rigtigt svært at sende en regning" Konkurs...? Det var helt nyt for mig, hvorfor jeg siden, dog forgæves, har forsøgt at finde noget, der kunne bekræfte dette. Skulle det forholde sig sådan, at jeg ikke har ledt eller spurgt det rigtige sted, og konkurs er tilfældet, så er det måske her, vi kan finde en løsning på problematikken.

Byrådet besluttede i maj 2010 at frafalde den tilbagekøbsret, der rent faktisk var en mulig betingelse ved salget af grunden til feriehotel/-lejlighed i 2006. Hvis ejeren af kasernegrunden nu ER gået konkurs, vil jeg foreslå, at kommunen atter undersøger muligheden for et tilbagekøb.

På seneste byrådsmøde 1. november talte vi faktisk om - foranlediget af et indlæg fra DF - hvorvidt vi i kommunen er beredte til yderligere bosætning. Vi går snart i gang med den tredje havneudvidelse her i Skagen. Vi forventer flere arbejdspladser, og vi arbejder på mange fronter for øget bosætning. Skawboer har overfor mig efterspurgt mindre kommunale byggegrunde - helt sikkert også noget kommende tilflyttere ville finde attraktivt. Vi bør sikre os, at vi kan matche de efterspørgsler, såvel nye som nuværende borger kommer med.

Det ville blive en ren win-win, hvis vi herved kunne afslutte den årelange frustration for mange skawboere og samtidigt få sat gang i et nyt attraktivt boligområde i nordbyen - til glæde for os alle.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder





Indlæser nyheder
Close