Gå til hoved-indhold
28 november. 2023

Glade grønlandske håndboldspilere fik overrakt den frederikshavnske VM-hue

  • 1 af 5
  • 2 af 5
  • 3 af 5
  • 4 af 5
  • 5 af 5
Af: Michael Frederiksen

Den grønlandske trup ved VM i kvindehåndbold fik en ekstra overraskelse fredag formiddag i deres træningslejr i Ikast. Her fik de nemlig besøg fra VM-værtsbyen Frederikshavn.

Landstræner Anders Friis indledte træningslejren med en præsentation af hele træner- og lederteamet og gav herefter ordet til projektleder Lone Kosack, Arena Nord, som fortalte om Frederikshavns særlig signatur - de hjemmestrikkede VM-huer.

Alle landshold, der spiller VM i Arena Nord Frederikshavn, får hjemmestrikkede huer og en hilsen fra borgmester Birgit S. Hansen. Jublen var stor, da Lone afslørede, at den grønlandske trup selvfølgelig også skulle have en hilsen fra Frederikshavn.

Anne Jørgensen fra Frederikshavn har arbejdet i den grønlandske by Maniitsoq siden januar og i fritiden været med i en strikkeklub. Hun fik strikkeklubben med på at lave en VM-strikkecafé samme dag, som 365 kvinder var samlet i Verdens Største Strikkecafé i Arena Nord. Anne postede også opslag på opslagstavlerne rundt i byen og på Facebook. Hun fik samlet 11 til at strikke og en til at lave pomponer. Denne historie gjorde et stort indtryk på de grønlandske spillere, der har fået de huer, som er strikket af kvinderne i Maniitsoq.

Grønland spiller indledende kampe i Stavanger. De er i pulje med Norge, Østrig og Korea, som er svære modstandere for det grønlandske landshold, der senest deltog i en VM-slutrunde i 2001. Det er derfor sandsynligt, at Grønland kommer med i Presidents Cup, der spilles i Arena Nord Frederikshavn.

Spar Nord Fonden støtter projektet ”VM i kvindehåndbold samler borgerne i nye fællesskaber” med 200.000 kroner.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...