Gå til hoved-indhold
07 december. 2023

Grønlands håndboldkvinder får massiv VM-opbakning i Frederikshavn

  • 1 af 1
    Her ses nogle af de grønlandske spillere sammen med Tove Varmløse Malmberg, der sammen med Lene Skovbak Nielsen styrer alle de frivillige under VM i Arena Nord.
Af: Michael Frederiksen

Torsdag kl. 18.00 spiller Grønland mod Island ved VM i kvindehåndbold i Arena Nord. Grønland kan se frem til en massiv opbakning i kampen, som kan følges direkte på TV2 Sport X.

Flere hundrede grønlændere har reserveret billetter til Grønlands kampe, og forklaringen på den store interesse går i disse dage rundt og vasker gulvet i Arena Nord.

Navnet er Ib Kristensen, 71-årig pensionist, der i dag bor i Peter Wessel Vejs-kvarteret lige bag Arena Nord. Han har boet i Grønland i 48 år - fra 1975 og indtil april i år, og han har derfor et stort netværk blandt grønlænderne.

Det Grønlandske Hus i Aalborg viser ligeledes stor interesse for at bakke det grønlandske landshold op på deres hjemmebane i Arena Nord. De sender flere end 100 fans til Frederikshavn til alle Grønlands kampe.

Fra Kofoeds Skole i Aalborg deltager 48 tilskuere i Grønlands kamp mod Island i aften.

Galtrup Efterskole sender busser afsted fra Mors med i alt 140 elever – heraf 40-50 grønlandske elever, som glæder sig særligt til at heppe på deres landshold.

Anders Friis, som cheftræner for Grønland, imødeser en meget svær kamp mod Island. Han betragter Island som det bedste hold i President's Cup (de otte 4'ere i de indledende puljer). 

Halvdelen af de grønlandske spillere er til daglig at finde i 2. divisionsklubber i Danmark, mens resten spiller i Grønland og på Island og Færøerne. Omvendt er der flere islændinge i den danske liga og 1. divsion. Det gælder blandt andre den tidligere Vendsyssel-keeper Elin Thorsteinsdottir, der efter to år i ligaklubben Ringkøbing Håndbold nu er at finde på EH Aalborgs tophold i 1. division.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...