Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.03.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

HTX-elever skal lave deres egne bølgeenergi-anlæg

Mathias, Daniel, Otto og Nicolai fra htx Frederikshavn skal bygge en model af Crestwings bølge-energi-anlæg.
På Pier 2 viser direktør Ruth Bloom fra Crestwing sit bølgeenergi-anlæg frem til en flok entusiastiske (og småfrysende) 1.g’ere fra htx Frederikshavn.

 

Planen er, at eleverne selv skal bygge et lille bølgeenergi-anlæg med inspiration fra Crestwings teknologi. Derfor er de nede og se nærmere på det gule anlæg, der ligger ved kaj i øjeblikket.

Underviser Kenneth Hørby fortæller, at det er i faget Teknologi, de arbejder, og at eleverne allerede har arbejdet med den teoretiske del af bølgeenergi.

- Siden nytår har vi kigget på alternative energikilder og en masse aspekter omkring emnet. Hvordan virker de? Hvad koster de? Hvordan laver man dem? Og hvilke materialer er de lavet af? Opgaven nu er, at de inden sommerferien skal bygge deres eget lille bølgeenergi-anlæg og samtidig regne lidt på omkostninger, effektivitet og så videre. I dag er det meningen, at de skal få inspiration til, hvordan deres anlæg skal se ud og fungere. Jeg tror, flere af dem laver noget lignende Crestwings anlæg, siger Kenneth Hørby.

Eleverne tager billeder og noterer flittigt Ruth Blooms gode råd, og det er tydeligt, at de finder det spændende. En gruppe drenge bestående af Mathias, Daniel, Otto og Nicolai fortæller:

- Det er faktisk lidt mærkeligt at se det i virkeligheden – det er en unik mulighed med Crestwing så tæt på os. Indtil nu har vi kun set det på skærmen, og det er altså noget andet at stå her. Vores model kommer nok til at ligne Crestwings, men vi bygger sikkert i nogle andre og lettere materialer.

Dagens undervisning er den ugentlige udendørs undervisning, som COVID19-restriktionerne tillader. Efter påske må alle elever på EUC Nord møde ind i halvdelen af tiden.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close