Gå til hoved-indhold
08 december. 2023

Ib vasker VM-gulvet hver dag og skaffer grønlandske fans i Arena Nord

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Ib Kristensen fra Frederikshavn er en af mere end 200, som arbejder frivilligt under VM i kvindehåndbold i Frederikshavn, og hver dag møder han ind og rengør gulvet i Arena Nord for harpiks.

Efter at have boet og arbejdet på Grønland siden 1975 flyttede Ib Kristensen i april til Frederikshavn, og hvad gør man som ny i byen uden netværk? Man melder sig som frivillig under VM.

- Så får jeg en tilknytning til at møde nogle andre mennesker. Jeg kommer ind og møder en masse mennesker som ny i byen. Jeg har ikke noget netværk her, siger Ib Kristensen til TV2 Nord.

Han skulle egentlig bare have haft fire vagter som VM-frivillig, men Ib Kristensen er endt op med at have en daglig tjans som gulvvasker hver dag, og sammen med et fast sjak møder han ind klokken 8 på kampdage og bruge tre timer på at rengøre gulvet for harpiks, så det er rent til nye VM-kampe.

Det er anden gang, at Frederikshavn er medvært for VM i kvindehåndbold. I løbet af 13 dage spilles der 37 kampe i Arena Nord. Det er det største sportsarrangement i byen nogensinde, og de frivillige er en nødvendighed for at få turneringen til at fungere.

- Der møder 40 frivillige ind hver dag, og det betyder alt. Vi kan jo ikke afvikle sådan et arrangement uden frivillige, siger frivilligkoordinator Tove Varmløse Malmberg til TV2 Nord.

Torsdag spillede Grønland mod Island i Arena Nord, og Ib Kristensen har gjort brug af sit netværk fra Grønland. Holdet har nemlig fået hjemmebane i Frederikshavn i turneringens sidste fire kampe. Ib Kristensen har hjulpet med at skaffe billetter til grønlandske fans.

Efter tre gruppenederlag i norske Stavanger er Grønland nu i Frederikshavn for at spille President's Cup – og de blev altså modtaget af omkring 1.000 fans.

- Det er for sindssygt. Vi har jo godt set det i Norge (hvor de spillede i den indledende gruppe, red.), men det her er jo endnu vildere. Det er for vanvittigt. Jeg kan slet ikke forstå, at der er så mange, der er troppet op for at støtte os, siger den grønlandske spiller Josefine Gadgaard til TV 2 Sport.

Grønland førte 3-0, men tabte 14-37 til Island. Grønlands næste kamp er lørdag kl. 20.30 mod Kina.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...