Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.11.2022 | Af: Michael Frederiksen

Næste år får Isbunkeren i Kandestederne nyt tag

Isbunkerens placering er i en klasse for sig - lige ned til stranden i Kandestederne.
Bent Hjorth Petersen vil fortsætte med at investere i Isbunkeren, få meter fra stranden i Kandestederne, efter at en afgørelse onsdag i Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune faldt ud til hans fordel.

 

Bent Hjort Petersen investerede sidste år 500.000-600.000 kroner i en istandsættelse af bygningen, som han i 2021 købte for blot 30.000 kroner af Frederikshavn Kommune. Der blev i forbindelse med salget tinglyst to servitutter:

1. Adgang til offentlige toiletter for offentligheden
2. Forkøbsret for kommunen til at generhverve ejendommen til samme købesum, som køber har betalt for ejendommen

Bent Hjorth Petersens bank betragter sidstnævnte som en hindring for at yde lån med sikkerhed i ejendommen.

Økonomiudvalget vedtog på mødet i onsdag, at servitutten ændres, således at Frederikshavn Kommunes tilbagekøbsret ophæves. Forpligtigelsen til opretholdelse af et offentlig toilet nu og i fremtiden fastholdes uændret.

- Det er en klog beslutning, for jeg vil Kandestederne og kan tilføre området noget, siger Bent Hjorth Petersen.

Administrationen indstillede til politikerne, at kommunen skulle fastholde sin forkøbsret, men politikerne ville det altså anderledes. Det betyder, at Bent Hjorth Petersen udvikling af Isbunkeren fortsætter.

- Jeg elsker det, og jeg får positiv feedback fra gæsterne. De er glade for at kunne hente en lækker pizza eller sende ungerne ned efter is, siger Bent Hjorth Petersen.

Isbunkeren, der har plads til 10-12 spisende gæster, har åbent torsdag, fredag og lørdag indtil 17. december, ligesom der søndage serveres gløgg og æbleskiver. Derefter vil der være lukket til påske.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close