Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.07.2021 | Af: Michael Frederiksen

NBC vil finde den næste Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard er på alles læber i cykelsporten for tiden. Nordjyden er for alvor trådt ind på den store cykelscene med en aktuel andenplads i Tour de France, men dansk cykelsports imponerende resultater de seneste år smitter ikke af på antallet af ungdomsryttere. Tværtimod.

 

De danske cykelklubber havde for få år siden 1100 ungdomsryttere, men i dag er tallet blot 700, oplyser TV2 Nord. I NBC Frederikshavn er den yngste rytter lige nu 23 år. I flere år har de slet ikke haft en ungdomsafdeling, og det får dem nu til at kigge ind ad.

- Vi har ikke gjort noget de sidste mange år. Når der endelig er kommet nogen, har vi sagt pænt goddag og fortalt dem, at de er velkommen til at cykle med os, erkender formand Hanne Lauritzen, NBC Frederikshavn.

Men nu skal der gøres noget, så den næste Jonas Vingegaard ikke bliver overset.

Til august tages første skridt, når Danmarks Cykle Union og Tour de France sammen holder BørneTour, hvor tour-stemningen 14. august kommer til Frederikshavn.

- Det er sådan en start. Det er for helt små børn, så det er ikke sikkert, at vi får en ny ungdomsrytter der, men det er et langt og sejt træk, siger Hanne Lauritzen til TV2 Nord.

NBC Frederikshavn har mest ældre ryttere og motionister. Derfor kan den næste Jonas Vingegaard måske gå tabt.

- Der kunne lige så godt komme en god cykelrytter fra Frederikshavn en eller anden dag, men vi ved det ikke, for vi opdager dem ikke, siger formanden.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close