Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.03.2021 | Af: Michael Frederiksen

Sparekassen Vendsyssel lukker afdeling på Læsø

Sparekassen Vendsyssel lukker sin afdeling i Byrum.
Sparekassen Vendsyssel lukker sin afdeling i Byrum på Læsø. Det oplyser sparekassen mandag formiddag i en pressemeddelelse.

 

Syv mindre afdelinger "sammenlægges med deres større naboer", fremgår det.

Det drejer sig om afdelingerne i Hvidbjerg, Jerslev, Klokkerholm, Lem, Lønstrup og Saltum samt afdelingen på Læsø. Sidstnævnte sammenlægges med afdelingen i Frederikshavn.

- Ændringerne skal sikre, at vi også i fremtiden har de nødvendige kompetencer og mulighed for faglig sparring i alle sparekassens afdelinger. Større og stærkere faglige miljøer giver stærkere rådgivning, og det er i dag primært, når man har brug for rådgivning om de store økonomiske beslutninger, at man kommer i sparekassen. Det er også lettere at rekruttere nye dygtige medarbejdere til større afdelinger, forklarer administrerende direktør Vagn Hansen.

Ændringerne forventes at være gennemført i starten af april.

Selvom nogle af Sparekassen Vendsyssels afdelinger sammenlægges, vil sparekassen stadig prioritere sin lokale forankring højt. Sparekassen og sparekassens fonde vil således fortsat støtte de lokale ildsjæle og foreningslivet bredt.

Sparekassen Vendsyssel oplyser endvidere, at det fremover ikke længere vil være muligt at hæve og indsætte kontanter i sparekassens afdelinger.

- Vi opgraderer i stedet mulighederne i vores pengeautomater, ligesom erhvervskunder med yderligere behov kan få lavet en kontantløsning, siger Vagn Hansen.

Som følge af COVID-19 har alle sparekassens afdelinger siden december delvist haft lukket for adgang, ligesom der har været lukket for kasseekspeditioner med kontanter.

Nedlukningen har vist, at behovet for kontanter efterhånden er meget lille, og at langt de fleste kunder foretrækker at bruge sparekassens selvbetjeningsløsninger.

Samtidig med, at kundernes efterspørgsel på kontanter er faldende, er omkostningerne ved kontanthåndtering stigende. Blandt andet bruger sparekassens afdeling for anti-hvidvask stadig flere ressourcer på den lovpligtige kontrol af dette område.

De fleste af sparekassens pengeautomater vil blive opgraderet, så det er muligt både at hæve og indbetale kontanter samt købe euro.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close