Gå til hoved-indhold
02. november 2023 - kl. 12.11

Werner Larsson Fiskeeksport opfører nye faciliteter i Skagen Tørhavn

  • 1 af 2
    Werner Larsson Fiskeeksports nye hal er flytbar.
  • 2 af 2
    Direktør for Werner Larsson Fiskeeksport, Mads Larsson (t.v.), er meget tilfreds med processen. Han ses her med direktør Willy B. Hansen, Skagen Havn.
Af: Michael Frederiksen

På bare otte uger har Werner Larsson Fiskeeksport A/S fået opført en ny hal i Skagen Tørhavn beliggende på Niels Bohrs Vej i industrikvarteret nordvest for Bøjlevejen i Skagen.

Den nye hal - en såkaldt Rubbhall – er en isoleret teltbygning på 3000 kvadratmeter, og den er godt 15 procent bedre isoleret end en traditionel sandwich-panelbygning. Hallen eret kølerum med temperaturer på mellem 0-5 grader celsius.

Werner Larsson Fiskeeksport A/S skal bruge hallen til opbevaring af forarbejdede, krydrede brislinger, der skal modnes i en periode på op til tre måneder, inden de kan distribueres videre. De primære markeder er Sverige, Holland, Belgien, Tyskland, Spanien og Danmark, men der eksporteres til hele verden.

Direktør for Werner Larsson Fiskeeksport, Mads Larsson, er meget tilfreds med processen.

- Hele forløbet lige fra sagsbehandling, rådgivning fra kommunen og byggesagsbehandler til dialog med Skagen Havn har været upåklagelig, og det er vi naturligvis meget glade for. Vi skal selv bruge omkring 2000 kvadratmeter til modningsprocessen af brislinger, og vi forventer at leje de resterende 1000 kvadratmeter ud, siger Mads Larsson.

Nogle af fordelene ved en Rubbhall, foruden den hurtige opsætning, er, at der er minimalt vedligehold, hallen tåler alt slags vejr, og så er den designet, produceret og monteret med høj fokus på sikkerhed og kvalitet. Desuden er den flytbar.

Direktør for Skagen Havn, Willy B. Hansen, ser det som positivt, at tæt på alle arealer i Skagen Tørhavn nu er udlejet.

- Tilsyneladende har flere virksomheder tilknyttet Skagen Havn haft behov for yderligere opbevaringskapacitet, som ikke har krævet kajnær placering, og her har Skagen Tørhavn vist sig at være et fornuftigt forretningsområde. Ved Skagen Havn er vi godt tilpasse ved at kunne imødekomme den ekstra opbevaringskapacitet, som Werner Larsson Fiskeeksport har efterspurgt. Vi bestræber os på at gå efter gode og langtidsholdbare løsninger, som kommer Skagen Havns kunder til gode, siger havnedirektøren.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...