Gå til hoved-indhold
15. september 2023 - kl. 13.09

Fælleskabsuger og Verdensmål i Dagtilbudsområde Syd

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

I forbindelse med Frederikshavn Kommunes Verdensmålsuge havde daginstitutionerne Børnehuset Hånbæk, Skovbørnehaven, Børnehuset Bangsbo og Børnenes Hus Lærkereden fra Dagtilbudsområde Syd fælleskabsuger i uge 35 og 36. 

Institutionernes hovedtema for de to uger var "Kend din by", og de underliggende temaer omhandlede blandt andet Fællesskab, og Verdensmålene Sundhed og Trivsel, Kvalitetsuddannelse, Mindre ulighed og Fred og Retfærdighed og Stærke Institutioner.

Der blev besøgt forskellige seværdigheder rundt i byen, og hjemme i institutionerne blev der arbejdet videre med temaet i form af kreative ideer som blandt andet at "bygge" Krudttårnet og lave sine egne sejlbåde.

- Både børn og voksne var meget optagede af de forskellige aktiviteter og fordybede sig i processerne, fortæller Tia Toft Piilgard, administrativ assistent i Dagtilbudsområde Syd.

Fællesskabsugernes afslutning blev markeret fredag 8. september, hvor alle fire institutioner var samlet på sportspladsen bag Børnenes Hus Lærkereden. Her var der fællessang og bevægelse, hvorefter hver institution havde aktiviteter med, som børnene kunne prøve. Her var vendespil, sprog-fitness, dåsekast med motiver fra byen, og hvor der blev fortalt om, hvad det var, skattejagt med mere.

Dagen blev afsluttet med fællessang i højt humør.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...