Gå til hoved-indhold
16. august 2023 - kl. 13.08

Håndværker-elever rejser til udlandet som en del af deres uddannelse

  • 1 af 1
    Fra venstre er det Kjeld Pedersen, lærepladskonsulent hos EUC Nord, samt de to tømrerlærlinge Christian Zanella Jensen og Lasse Trolle Rasmussen.
Af: Michael Frederiksen

Hos EUC Nord tager flere håndværker-elever til udlandet som en del af deres uddannelse.

Christian Zanella Jensen og Lasse Trolle Rasmussen er begge tømrere og tager om få dage til Grønland som en del af deres uddannelse. De skal være hos MT Højgaard i Nuuk i de næste tre-fire måneder og være med til at bygge en ny lufthavn.

De er begge et stykke henne i deres uddannelser, og de tager primært afsted for at få en på opleveren. De glæder sig til at opleve naturen og måske prøve hvalsafari eller hundeslæde.

Kjeld Pedersen er manden hos EUC Nord, der sørger for, at flere og flere unge kommer til blandt andet Norge og Grønland som en del af deres uddannelse. Til daglig er han kontakt mellem skolen og erhvervslivet og hjælper eleverne med at få lærepladser. Gennem årene har han opdyrket et netværk i flere lande, og det betyder, at tømrer-elever på EUC Nord har gode muligheder for at komme på eventyr i udlandet.

- Eleverne skal have prøvet at være ude i en dansk virksomhed, før jeg sender dem til udlandet. De skal lige kende en byggeplads og være klar på at give den gas. Jeg var i Grønland i uge 27 og fik flere nye kontakter til blandt andet MT Højgaard, og dette betyder, at jeg nu kan sende Christian og Lasse afsted. Lige nu har vi fem elever i Grønland og et par stykker i Norge, og det er en oplevelse, de unge vokser af. Jeg forventer at sende flere afsted i løbet af efteråret – der er masser af muligheder og eventyr i udlandet for vores elever, siger Kjeld Pedersen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...